Pinged kasvavad, Putin kohtub Merkeliga

Sirje Rank 13. juuli 2014, 16:56

Venemaa ähvardas täna anda karmi vastuse vahejuhtumi eest, kus Ukrainast tulistatud mürsk tappis Venemaal Rostovi oblastis inimese.

Lisaks said kaks inimest raskelt haavata, teatas Venemaa välisministeerium oma veebilehel. Venemaa kirjeldas juhtunut kui agressiivset sammu.

Ukraina kaitseministeeriumi pressiesindaja Andrii Lisenko ütles, et Ukraina ei ole Venemaad tulistanud, vahendas agentuur Bloomberg.

Samal ajal saabus Saksamaa kantsler Angela Merkel Riosse, kus ta vaatab jalgpalli maailmameistrivõistluste finaali ja kohtub Venemaa presidendi Vladimir Putiniga, ütles valitsuse pressiesindaja Steffen Seibert. Algselt pidi Riosse sõitma ka Ukraina president Petro Porošenko, kuid sõit jäi ära, teatas presidendi büroo.

Rostovi intsident tähendab ohu suurenemist elanikele meie territooriumil, ütles Venemaa asevälisminister Grigori Karasin. "Ilmselgelt ei jää see vastuseta."

Kokkupõrked Ukraina valitsusvägede ja separatistide vahel on ägenenud pärast seda, kui Porošenko 1. juulil ühepoolse relvarahu lõpetas. Kaks päeva tagasi toimunud separatistide rünnakus sai surma 23 ja haavata 93 Ukraina valitsusvägede sõdurit.

Ukraina kaitseministeeriumi andmeil on viimase ööpäeva jooksul hukkunud seitse ja haavata saanud 30 valitsusvägede sõdurit. Eile korraldasid valitsusväed viis õhurünnakut separatistide baaside ja transpordi vastu, samas ületas Venemaa poolt kahe riigi vahelise piiri soomukikolonn. Ukraina nõudis selgitust, kuid Venemaa ei ole veel vastanud, ütles Lisenko.

EL lisas lõppeval nädalal nimekirja sanktsioneeritavatest isikutest, kelle varad ELis külmutatakse ja kellele ei anta viisat, veel 11 inimest.  Valitsusjuhtide tasandil on ELil võimalus täiendavaid sanktsioone arutada 16. juulil toimuval tippkohtumisel. Riikide seas ei ole aga üksmeelt täiendavate sanktsioonide vajalikkusest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. July 2014, 17:02

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing