• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Naftatootjad vedasid Vene börsi tõusule

  Eile kolme kuu põhja vajunud Vene peamine aktsiaindeks Micex on täna 1,51% tõusnud.

  Eeskätt kütusetootjate aktsiad on tõusuteele aidanud teade USA presidendi Barack Obama antud volitusest Iraagi õhurünnakuteks.
  Venemaa suuruselt teine naftakompanii Lukoil on täna kerkinud 1,60% ja teist päeva tõusnud idanaabri gaasihiiu Gazpromi aktsia on täna Moskva börsil 1,36% plussis. Venemaa suurim supermarketite kett Magnit on toiduainete impordikeelu tõttu täna taandunud 0,3% jagu peale eilset 5,2% langust.
  Kõik Euroopa peamised aktsiaindeksid on täna endiselt punases, ent Obama Iraagi teemaline sõnavõtt on pannud investorid kaitset otsima. Üheks tormisadamaks on osutunud nafta. Moskvas asuva varahaldusfirma Kapital Asset Managementi haldur Vadim Bit-Avragim rääkis uudistekanalile Bloomberg, et tänane tõus on väike kergendusralli vastukaaluks eilsetele kaotustele.
  „Enamgi veel, naftahinnad on USA potentsiaalsete õhurünnakute tõttu üleval,“ tõdes ta. Bloombergi andmetel on Micexi indeksis täna energiaettevõtete aktsiad tõusnud 1%, finantsettevõtete ja tervishoiuga tegelevate firmade osakud on vastavalt tõusnud 1,4% ja 5,2%.
  Samal ajal on Venemaa siiani 21 maailma arenevast aktsiaturust kõige odavam. Moskvas asuva UralSib Financiali peastrateeg Slava Smolyaninov ütles täna, et kuna Venemaa börs on viimastel päevadel tõsiselt ülemüüdud, usuvad osad investorid, et praegu on hea aeg sisenemaks mõnedesse ohutumatesse investeeringutesse nagu hea rahavoo ja dividendipoliitikaga eraettevõtted.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Euroopa aktsiaturud taastuvad eelmise nädala järsust langusest Baltikumis langus
Euroopa aktsiaturud on täna eelmise nädala järsust langusest taastunud, sest omikrontüvega seotud hirmud on taandunud, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna eelmise nädala järsust langusest taastunud, sest omikrontüvega seotud hirmud on taandunud, vahendab Reuters.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Põllumajanduse esindajad kritiseerivad valitsuse kliimaseisukohta
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.