Jaanus Marrandi: riik ei saa nii küüniline olla!

Pille Ivask 13. august 2014, 13:24

Ettevõtja Jaanus Marrandi ütles, et Venemaa sanktsioonide käes ägavaid Eesti ettevõtteid tuleb kindlasti abistada. Meetoditena tõi ta välja Euroopa Liidu toetusrahade ümbermängimise ning võimalikud laenude maksepuhkused.

Marrandi sõnas, et rahandusministri öeldu, nagu oleksid ettevõtted võtnud liiga suuri riske ning mänginud kõik Venemaa näol ühele kaardile, pole korrektne lähenemine. „Ettevõtjad pole rumalad, riske osatakse hinnata,“ ütles Marrandi ning lisas, et hoopis teine pilt avaneb siis, kui mängu tuleb poliitiline faktor. Sel juhul peaks riik tema hinnangul omalt poolt ettevõtjaid toetama.

„Kui ikkagi kõige taga on poliitilised otsused, siis ei saa riik küüniliselt käituda,“ oli Marrandi resoluutne. Ta lisas, et kui peaminister on varasemalt öelnud, et viige oma toodangut Euroopasse, siis tuleb arvestada sellega, et ka Euroopa turg on sanktsioonidest segamini paisatud.

Marrandi nägi võimalike lahendustena, kuidas hädas ettevõtteid aidata, Euroopa Liidu põllumajandustoetusrahade ümbervaatamist ning samuti võiksid pangad hädas ettevõtetele vastu tulla, andes näiteks laenudest maksepuhkuseid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    15. August 2014, 08:02
    Otsi:

    Ava täpsem otsing