Tööandjad meenutavad Andres Haamerit

22. august 2014, 14:52

Taasiseseisvumispäeval lahkunud ettevõtja ja Overalli asutaja Andres Haamer oli ka Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu liige.

Järgneb tööandjate keskliidu järelehüüe:

Raske on leida paremat näidet ise tehtud mehest kui seda oli Andres Haamer. Sõja ajal sündinud lapsena koges ta perekondlikke tragöödiaid ja viletsust, mida tänapäeval on raske ette kujutada. Alustades täiesti nullist, omandas ta visa tööga elukutse, tõusis karjääriredelil mehaanikust vaneminseneriks. Koos vabariigi taassünniga sai Andres Haamerist ettevõtja, kes omaenese tarkuse ja enda teenitud kapitaliga ehitas üles Eesti suurima kontoritehnika müügi- ja hooldusettevõtte Overall Eesti.

Kuid ennekõike tundsime Andres Haamerit kui hingega ettevõtjat, kes seisis alati oluliste ühiskondlike väärtuste eest. Ettevõtjate panustamine ühiskonda oli tema jaoks sama oluline teema, kui tööandjate ootused ühiskonnale. Tema mitmekülgne ühiskondlik tegevus vanatehnikaklubist skaudiliikumiseni, osalus tööandjate keskliidus ning infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liidus räägivad mehest, kes soovis enda jaoks olulistele asjadele pühenduda ka siis, kui ea ja saavutuste poolest võinuks puhata ja tehtu üle headmeelt tunda. Tema suurt panust Eesti ettevõtluskeskkonna paremaks tegemisel tunnustas Valgetähe IV klassi ordeniga ka Vabariigi President.

Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu liikmena oli just Andres Haameri kindlalt kahe jalaga maas seisva inimese talupojatarkus sageli see, mis arutelu suunas. Avalikkuses oli tema see, kes kutsus Eesti ühiskonda vaoshoitusele eufoorilistel buumiaastatel ning rõõmustama asjade paranemise üle mustadel kriisiaastatel. Eesti Tööandjate Keskliidu liikmed jäävad Andres Haamerit mäletama ning puudust tundma tema kui kogenud ettevõtja, aga eeskätt elus palju näinud ja palju teinud mehe tasakaalukast tarkusest.

Oleme sel raskel hetkel mõtetes Andres Haameri perekonnaga ning avaldame lähedastele sügavat kaastunnet.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. August 2014, 15:02
Otsi:

Ava täpsem otsing