Mait Kraun • 29. august 2014 • 1 min
Jaga lugu:

EL tahab reguleerida ka fööne, telefone ja keedukanne

Euroopa Liit kavatseb keelustada kümneid suure võimsusega elektrilisi kodumasinaid, sealhulgas fööne, nutitelefone ja veekeetjad. See järgneb kõrge energiatarbimisega tolmuimejate keelustamisele, mis tekitas inimeste seas suurt pahameelt.

Euroopa Liit kaalub kõrge võimsusega föönide pistikust väljatõmbamist. Samuti keelatakse kõrge energiatarbimisega muruniidukid ja elektrilised veekeetjad, vahendab The Telegraph.

Föönide võimsust võidakse vähendada koguni 30 protsenti selleks, et inimesed oleks loodussõbralikumad, väidab Brüsseli tellitud uurimus. See tekitab probleeme juuksuritele, kes kasutavad peamiselt suure võimsusega fööne.

Uue ettepaneku jõustumist võib oodata kevadel, mil keelatakse kümnete elektriseadmete kasutamine, mis Euroopa ametniku sõnul võtavad liiga palju elektrit. Reguleerimisega püütakse täita Euroopa Liidu energiatõhususe eesmärke.

Praegune õigusakt käsitleb televiisoreid, pesumasinaid, külmikuid ja tolmuimejaid, kuid mitte väiksemaid elektriseadmeid. Euroopa komisjoni tellitud uuring viitas, et reguleerida võiks veel 30 erinevat elektriseadet.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt