6. september 2014 kell 15:18

VIDEO: Eston Kohver Moskva kohtus

Vene meediakanalid vahendasid videot, kus näidati FSB poolt kinni püütud Eesti kaitsepolitseiametnikku Eston Kohverit.

Seejuures oli riikliku Pervõi Kanali uudistesaade neutraalne, esitades nii FSB kui ka kaitsepolitsei versiooni. Nimelt kahtlustab Venemaa eriteenistus FSB Eston Kohverit spionaažis. Uudistelõigus esitati uuesti versioon, et Kohver tabati Pihkvast 5000 euro, relva ja salvestusseadmetega.FSB versiooni järgi pidi Kohver kohtuma Venemaal oma allikaga ning saama temalt salajast infot FSB kohta. Kohverit kahtlustatakse ebaseaduslikus relvade sisseveos, illegaalses piiriületuses ning spionaažis. Tema suhtes viiakse läbi uurimistoiminguid.Kapo teatas eile, et reede hommikul kella 9 ajal võttis FSB Eston Kohverilt vabaduse Eesti Vabariigi territooriumil Luhamaa piiripunkti läheduses. Kohver täitis piirkonnas teenistuskohuseid seoses piiriülese kuriteo tõkestamisega, teatas kapo. Inimröövile eelnes Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine. Kaitsepolitsei alustas koostöös prokuratuuriga kriminaalmenetlust.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum