17. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Paet: Kohver pole valikutes vaba

Välisminister Urmas Paet avaldas kahetsust, et Kohver loobus Eesti pakutud kaitsjatest ning tõdes, et kinnipeetu pole oma valikutes vaba.

Paeti sõnul on Kohveri otsus loobuda Eesti leitud advokaatidest ning jätkata talle Venemaalt määratud kaitsjaga kahetsusväärne ning on selge, et Kohver pole oma valikutes vaba. "Oleme tänulikud Mark Feiginile ja Nikolai Polozovile nende ekspertabi eest Eston Kohveri juhtumi puhul," lausus Paet lisades, et Feigini ja Polozovi usaldusväärsuses ja asjatundlikkuses ei ole kahtlust.

Lefortovo kohtu pressiteenistus teatas täna, et kohtusse saabus Kohveri avaldus, milles ta loobub oma kaitsjatest. Seepärast lõpetas Lefortovo kohus ka Feigini ja Polozovi hagi menetlemise, milles nõuti Kohveri arreteerimise vaidlustamise tähtaja pikendamist.

5. septembril püüdis Venemaa eriteenistus FSB kinni Eesti kaitsepolitseiniku Eston Kohveri, keda kahtlustatakse ebaseaduslikus relvade sisseveos, illegaalses piiriületuses ning spionaažis. Süüdimõistmisel võib kohus määrata Kohverile 10-20 aasta pikkuse karistuse.

Kaitsepolitsei andmetel võeti Eston Kohverilt vabadus Eesti Vabariigi territooriumil Luhamaa piiripunkti läheduses, kus ta täitis teenistuskohustusi seoses piiriülese kuriteo tõkestamisega.

 

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt