Vene sõltumatu meedia võib Eestisse laieneda

12. september 2014, 08:26

Venemaa tuntuima sõltumatu telejaama Doþd TV peadirektor Natalja Sindejeva saatis Delfile ja TV3le kinnituse, et ollakse valmis Eestis oma sisu jagama ja koostööd tegema, et siin elavate venelaste inforuum laieneks ning muutuks mitmekesisemaks, vahendasid meediakanalid.

Septembri alguses tegi ka Äripäev juhtkirjas ettepaneku, et Venekeelse meediakanali rajamise asemel võiksime toetada ja paremini vahendada venekeelset sõltumatut meediat. Kirjutasime toona, et Äripäeva toimetuse meelest ei ole eraldi venekeelse kanali loomisel Eestis kuigivõrd mõtet, sest Putini-meelse meediaga ei suuda see võistelda niikuinii.

Küll aga oleks reaalset ja praktilist kasu sellest, kui meie kaabelvõrkudes oleksid paremini kättesaadavad, sisule vastavalt esitletud ja miks mitte ka müügitöö kaudu paremini tutvustatud Venemaa enda sõltumatud telekanalid, nt Doþd. Samuti võiks Eestis trükkida ja müüa Novaja Gazetat ning edastada FM-lainepikkusel Ehho Moskvõ raadiojaama – samuti professionaalsed ja sõltumatud infokandjad. Nimetame siin reas veel ärilehte Vedomosti, Peterburi ärilehte Delovoi Peterburg ja venekeelset Forbesi.

Doþd TV on lisaks Venemaale nähtav ka Gruusias, Euroopas ja Ameerikas. Kuna Baltikum on kanali jaoks üks strateegilistest arengusuundadest, on nad huvitatud koostööst siinsel meediaturul. Seetõttu tegi Doþd TV ettepaneku Delfile ja TV3-le, et koos luua uus telekanal, mis kasutab Doþd TV sisu, millele lisanduvad ka Eesti uudised.

Doþd TV on Venemaal kümne kõige populaarsema telekanali seas kuuendal kohal ning telekanali ja Doþdi kodulehekülje auditoorium on üle 10 miljoni inimese kuus. Jaama peamine eesmärk on kajastada olulisi sündmusi Venemaal ja maailmas, andes tervikliku pildi faktidest ning edastades kõiki vaatepunkte ja seisukohti. Lisaks Venemaal toimuva kajastamisele näitab Doþd TV ka välisuudiseid ning arutelu- ja kultuurisaateid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. September 2014, 08:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing