Siemens sõlmis megatehingu

22. september 2014, 16:02

Saksa tööstuskontsern Siemens teatas, et ostab 7,6 miljardi dollari eest USA tööstusfirma Dresser-Rand Group.

Houstonis paiknev ettevõte teenib 83 dollarit aktsia kohta. Reedel rallis Dresser-Randi aktsia New Yorgi börsil 9,4% ja on täna kerkinud täiendavad 2,62%, 82 dollarile. Siemensi aktsiad on täna kerkinud vaid 0,04%, 96,44 eurole.

Siemensi tegevjuhi Joe Kaeseri selgitusel on USA firma soetamine kooskõlas ettevõtte plaaniga laieneda USA energiaturule.

Siemens toodab gaasiturbiine ja tarvikuid, mis kaevandavad maagaasi. Ühinemine USA firmaga, mis toodab muu hulgas kompressoreid ja turbiine, laiendab Saksa firma väljavaateid laiendada oma kaevandamise võimalusi ja lõigata rohkem kasu hüdraulilisest purustamisest, vahendas Wall Street Journal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. September 2014, 12:45
Otsi:

Ava täpsem otsing