Jaga lugu:

Seli: olin väsinud ja eksisin

Kriminaalasjas süüdistatav Neinar Seli sõnas, et eksis väsimuse tõttu.
Kriminaalasjas süüdistatav Neinar Seli sõnas, et eksis väsimuse tõttu.  Foto: Eiko Kink

Kriminaalasjas süüdistatav Neinar Seli väitis täna Harju maakohtus tunnistusi andes, et luges Tallinna Sadama nõukogu koosolekul hääled valesti kokku, sest oli Ameerika reisist väsinud.

Seli kriminaalasja üks peamistest küsimustest on, kas toonane Tallinna Sadama nõukogu esimees hääletas enda juhitava olümpiakomitee rahastamise poolt. Seetõttu lahati eile kohtus taas mullu 31. oktoobril Tallinna Sadama nõukogu koosoleku hääletust, mille tulemusel otsustas riigiäriühing rahastada olümpiakomiteed 250 000 euroga. Seli rääkis kohtule, et hääletustulemus oli 3:3, aga tema kuulutas nõukogu esimehena välja 4:3.

Seli sõnul ei saanud neljas hääl kuidagi tema oma olla: „Ma ei tõstnud kätt ega hääletanud, et ma selles protsessis hääli lugesin, oli minu ainus eksimus.“

Süüdistatu selgitas, et oli enne nõukogu koosolekut vahetult naasnud Ameerika reisilt, mistõttu polnud ta öö otsa magada saabud. „Ma nii väsinuna ja sellises olukorras ei ole pidanud nõukogu koosolekut varem juhatama,“ märkis ta.

Teisalt ei nähtu protokollist ega ühestki teisest kirjalikust tõendist, et Seli oleks ennast hääletamiselt taandanud. Selle kommentaariks väitis Seli, et kõik koosolekul viibinud teadsid niigi tema taandumisest, mistõttu ei pidanud ta seda vajalikuks koosolekul üle korrata.

Süüdistatu väitis, et oli enne koosolekut teatanud oma taandumisest sponsorluse punkti juures nõukogu liikmetele Remo Holsmerile ja Kalev Lillole. Samuti saatis ta koosoleku ajal Hillar Tederile SMSi, kus mainis enda taandumist.

Täna jätkus Liivalaia kohtumajas olümpiakomitee presidendi ja Tallinna Sadama nõukogu endise esimehe Seli kriminaalmenetlus, kus teda kahtlustatakse korruptsioonis. Väidetavalt hääletas Seli möödunud aasta 31. oktoobril toimunud Tallinna Sadama nõukogu koosolekul otsuse poolt toetada tema enda juhitud olümpiakomiteed 250 000 euroga.

Seotud lood
Kõik seotud lood

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt