• Jaga lugu:

  Rikkad investeerivad metsa

  Ohios asuv mets Foto: Bloomberg

  Maailmas vähemuse moodustanud rikaste seas on puit ja mets uus kuum kaup.

  Sellele pööras tähelepanu Bank Of America spetsiaalsete varade haldamisega tegeleva divisjoni juht Dennis Moon, kelle tööks on muuhulgas leida puitu ja metsamaad klientidele, kes seda soovivad ja kellel piisavalt raha on.
  Finantskriisi lõpust alates on alternatiivsete varade äri õitsemas, sest rikkad üritavad heitlikel aegadel oma investeerimisportfelli mitmekesistada ning ei pane kogu raha aktsiatesse ja võlakirjadesse.
  Milleks rikkad aga just metsa ja sellega kaasnevat rohelust armastavad? Tegemist on väga stabiilse investeeringuga: pärast finantskriisi sattusid paljude rikkurite portfellid suurde miinusesse ja see sundis neid otsima varaklasse, mis ei tõuse ja lange koos aktsiaturgudega. See on koht, kus mängu tuleb just metsamaa.
  „Nad eelistavad pigev väga stabiilset ja nii-öelda aeglast vara,“ ütles Moon. „Neile meeldib läbipaistvus. Nad saavad minna ja vaadata oma investeeringut füüsiliselt. See ei ole tükike finants-paberit nagu on näiteks aktsia või võlakiri.“
  Paljud kliendid tõesti ka reaalselt külastavad oma metsa ja maad. Osad kasutavad seda isegi meelelahutuslikeks tegevusteks nagu jahipidamine ja kalapüük. Mõned ehitavad aga palkmaja, et „põgeneda ära igapäeva elu tekitatud stressist,“ ütles Moon.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Inbank suutis kasumit kolmekordistada
Eesti finantsettevõte Inbank suutis teises kvartalis puhaskasumit kolmekordistada, selgub börsiteatest.
Eesti finantsettevõte Inbank suutis teises kvartalis puhaskasumit kolmekordistada, selgub börsiteatest.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.