Rikkad investeerivad metsa

24. november 2014, 19:47
Ohios asuv mets
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141124/BORS/141129845/AR/0/AR-141129845.jpg

Maailmas vähemuse moodustanud rikaste seas on puit ja mets uus kuum kaup.

Sellele pööras tähelepanu Bank Of America spetsiaalsete varade haldamisega tegeleva divisjoni juht Dennis Moon, kelle tööks on muuhulgas leida puitu ja metsamaad klientidele, kes seda soovivad ja kellel piisavalt raha on.

Finantskriisi lõpust alates on alternatiivsete varade äri õitsemas, sest rikkad üritavad heitlikel aegadel oma investeerimisportfelli mitmekesistada ning ei pane kogu raha aktsiatesse ja võlakirjadesse.

Milleks rikkad aga just metsa ja sellega kaasnevat rohelust armastavad? Tegemist on väga stabiilse investeeringuga: pärast finantskriisi sattusid paljude rikkurite portfellid suurde miinusesse ja see sundis neid otsima varaklasse, mis ei tõuse ja lange koos aktsiaturgudega. See on koht, kus mängu tuleb just metsamaa.

„Nad eelistavad pigev väga stabiilset ja nii-öelda aeglast vara,“ ütles Moon. „Neile meeldib läbipaistvus. Nad saavad minna ja vaadata oma investeeringut füüsiliselt. See ei ole tükike finants-paberit nagu on näiteks aktsia või võlakiri.“

Paljud kliendid tõesti ka reaalselt külastavad oma metsa ja maad. Osad kasutavad seda isegi meelelahutuslikeks tegevusteks nagu jahipidamine ja kalapüük. Mõned ehitavad aga palkmaja, et „põgeneda ära igapäeva elu tekitatud stressist,“ ütles Moon.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2014, 19:47

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing