Mägus: venelasi tuleb vähem

29. detsember 2014, 15:30
Tallinna-Moskva rong ja tühi perroon.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141229/NEWS/141229874/AR/0/AR-141229874.jpg

Rubla kukkumise tõttu tuleb Eestisse lähiajal kindlasti vähem Vene turiste, ütles Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu juhatuse aseesimees Feliks Mägus.

Mägus, kes juhib Viru väljaku kõrval asuvat Nordic Hotel Forumit, ütles, et nii aastavahetusel kui jaanuari esimesel nädalal on Vene turistid peamiselt täitnud Tallinna hotelle. Sel korral tuleb venelasi kindlasti vähem. "Raske öelda, kui palju vähem, aga ehk umbes kolmandiku võrra," ütles Mägus.

Tema sõnul on jaanuari alguse turistidest ligi kaks kolmandikku venelased. "Neid ei saa nii kiiresti kellegi teisega asendada. Kui kolmandik turiste on vähem, siis võib öelda, et ka ööbimisi on kolmandiku võrra vähem kui mullu jaanuaris," märkis ta.

Konjunktuuriinstituudi andmetel piirab Vene rubla kukkumine idaturistide reisivõimalusi ja nõudluse vähenemist lähem kolme kuu jooksul näeb 75% hotelle (aasta tagasi detsembris 41%).

Mägusa sõnul pole aasta muul ajal venelaste osakaal suur olnud, mistõttu ei avalda olukord väga suurt mõju aastale tervikuna. "Loomulikult kõigil on kahju, et kliendid jäävad tulemata, aga venelaste osakaal jääb ametliku statistika järgi alla 10%."

Alaliidu tegevjuht Raigo Triik ütles Äripäevale, et Vene turistide vähenemist üritavad hotellid kompenseerida soomlastega, kuid pilgud on seatud ka Läti, Saksamaa ja Suurbritannia poole.

Mägusa hinnangul on Soome turg kõikidele väga oluline ja osakaalult suur, kuid ta ei usu, et vene turistide arvu langust õnnestub kompenseerida vaid Soome turu kaudu. "Kõik turud on olulised, nendega tuleb töötada," ütles ta. Mägusa sõnul saab Eesti maailmas järjest tuntumaks, mistõttu on tõenäoliselt oodata väikest kasvu muudelt turgudelt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    29. December 2014, 15:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing