Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jakunin ähvardab ametist lahkuda

  Vladimir Jakunin pole rahul, et tema tulud soovitakse avaldada.Foto: Andres Haabu, Äripäev

  Venemaa Raudteede juht Vladimir Jakunin ähvardab ametist lahkuda, kui tema palk avalikustatakse.

  „See on õigusvastane sekkumine minu eraellu,“ teatas Jakunin. Nimelt plaanib Venemaa valitsus avalikustada suuremate riigifirmade juhtide tulud, sealhulgas palgad. Seetõttu seisavad juhid silmitsi valikuga, kas leppida sellega või lahkuda erasektorisse, kirjutas RBK. Venemaa riikliku raudteefirma juht Jakunin aga keeldub kategooriliselt oma teenistust avaldama.
  „Kui valitsus võtab sellise otsuse vastu, siis on mul kaks valikut: kas ma allun sellele ja jätkan oma funktsiooni täitmist või ütlen, et see mulle ei sobi, kirjutan avalduse, vabandan ja lahkun erasektorisse.“ Võimalikust lahkumisest teatas Jakunin intervjuus telekanalile Rossija24. Seejuures rõhutas ta, et tal pole midagi varjata, viidates sellele, et tema palga määrab Venemaa Raudteede nõukogu ning ettevõtte eelarve kinnitab valitsus.
  „Ainus, mida ma ei salli, on see, kui kaevatakse võõras pesus,“ tsiteeris Jakuninit uudisteagentuur TASS. „Me teenime täpselt nii palju, kui meil lubab teenida valitsus. Teiste riigifirmade taustal on meil kõige madalamad palgad,“ selgitas Jakunin. „See on õigusvastane sekkumine minu eraellu,“ selgitas Jakunin. Raudteefirma pressiteenistus teatas, et tegu on Jakunini isikliku seisukohaga.
  Venemaa valitsus keeldus Jakunini avaldust kommenteerimast.  Detsembri lõpus võttis valitsus vastu otsuse, mille järgi peavad suuremate riigifirmade juhid esitama andmed oma kuludest, varadest ja kohustustest, samuti ülevaate abikaasa ja alaealiste laste kuludest ja tuludest. Nimekirja, kellele selline kohustus laieneb, kuulub 62 ettevõtet, nende hulgas Venemaa autoteed, Aeroflot, Rosatom, Rosnano, Šeremetjevo, Venemaa võrgud, Sberbank, Sovkoflot, VTB, Rusgidro, Rostelekom, Inter RAO EES jpt.
  Jakunini kriitikat peetakse RBK andmetel suunatuks just president Vladimir Putini pihta. Äripäev kirjutas detsembris, et president Vladimir Putini lähiringi kuulub Vladimir Jakunin, aga ka Rosnefti president Igor Setšin ja Gazpromi juht Aleksei Miller ning teised riigifirmade juhid, kes peavad vastavalt valitsuse määrusele avalikustama oma tulud ettevõtte kodulehel.
  Vene meedia tegi juba toona nalja, et lõpuks saab Igor Setšini palga teada ka president Vladimir Putin. Nimelt väitis Putin eelmisel nädalal antud üleriigilises intervjuus, et ei tea Rosnefti juhi teenistuse suurust.
  Setšin on püüdnud oma tulusid kiivalt varjata. Pärast seda, kui Forbes avaldas mullu Venemaa enimteenivate juhtide edetabeli, kus Setšin hõivas 50 miljoni dollariga esikoha, kaebas Rosnefti juht ajakirja kohtusse. Kohtuvaidluse lõpuni ei tohi Forbes Setšini andmeid avaldada, mistõttu tänavusse edetabelisse ta enam ei mahtunud.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Märt Meesak: majutusasutuste käibemaksu tõus tuleb ära jätta
Eestis ei olda 30 aastat turismisektorit vääriliselt hinnatud. Praegusel keerulisel ajal saab seda teha, jättes kavandatud maksutõusu ära, kirjutab ettevõtja ja Vabaerakonna esimees Märt Meesak.
Eestis ei olda 30 aastat turismisektorit vääriliselt hinnatud. Praegusel keerulisel ajal saab seda teha, jättes kavandatud maksutõusu ära, kirjutab ettevõtja ja Vabaerakonna esimees Märt Meesak.
USA aktsiad tõusid kõigi aegade kõrgeimale tasemele
USA aktsiad hüppasid esmaspäeval kõigi aegade kõrgeimale tasemele, kui S&P 500 lõpetas päeva käesoleva aasta 30. rekordiga, vahendas Yahoo Finance.
USA aktsiad hüppasid esmaspäeval kõigi aegade kõrgeimale tasemele, kui S&P 500 lõpetas päeva käesoleva aasta 30. rekordiga, vahendas Yahoo Finance.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Konkurentsiameti juht räägib ebapopulaarsete otsuste langetamisest ja inimeste pahameelest
Pärnu juhtimiskonverentsil rääkis konkurentsiameti juht Evelin Pärn-Lee sellest, kuidas langetada ebapopulaarseid otsuseid ja millega seejuures arvestada tuleb.
Pärnu juhtimiskonverentsil rääkis konkurentsiameti juht Evelin Pärn-Lee sellest, kuidas langetada ebapopulaarseid otsuseid ja millega seejuures arvestada tuleb.
Aasta lõpuks sõidavad pealinna tänavatel vesinikutaksod
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Aasta lõpuks sõidavad pealinna tänavatel vesinikutaksod
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Kõhnunud EKRE valis esimeest ja rühib edasi. “Ehk on abiks ka kindla käega juht” Mart Helme ajakirjanikule: korrigeerige oma suhtumist!
“Mina näen, et meie erakond on üks demokraatlikumaid Eestis. Kõik on selge ja läbinähtav!” ütleb EKRE Lääne-Virumaa ringkonna juhatuse liige Andero Põllu, partei lipp õlal uhkelt lehvimas. Tema hõbedase läikega päikeseprillidelt on näha, kuidas keegi ajakirjaniku ja parteilase vestlust filmib.
“Mina näen, et meie erakond on üks demokraatlikumaid Eestis. Kõik on selge ja läbinähtav!” ütleb EKRE Lääne-Virumaa ringkonna juhatuse liige Andero Põllu, partei lipp õlal uhkelt lehvimas. Tema hõbedase läikega päikeseprillidelt on näha, kuidas keegi ajakirjaniku ja parteilase vestlust filmib.
Tippjuht avameelselt: just see on töötajate puhul kindel punane lipp
Amazonile kuuluva Whole Foodsi juht Jason Buechel avaldas väljaandele CNBC, mis on tema jaoks töötajaid värvates kindel punane lipp.
Amazonile kuuluva Whole Foodsi juht Jason Buechel avaldas väljaandele CNBC, mis on tema jaoks töötajaid värvates kindel punane lipp.