Raul Mee • 10. veebruar 2015 kell 17:09

Kultuur tänas äri

Tallink Grupi suuromanik Enn Pant kultuuri sõbrale kingitud skulptuuri imetlemas.  Foto: Raul Mee

Kinos Artis toimus tänuüritus „Kultuuri sõber 2014“, kus kultuuriminister Urve Tiidus tunnustas ja tänas kultuurisõbralikke ettevõtjaid ja ettevõtteid.

Kolme suurima kultuurisõbrana toodi välja ettevõtted AS Tallink Grupp, Premia Tallinna Külmhoone AS, ning nimeliselt ettevõtja Ahti Heinla. Premia jäätisevabrik on laulu- ja tantsupeoliikumise väga pikaajaline toetaja ja partner. Viimasel peol oli Premia taas sündmuse üks suurtoetajatest, tagades osalejatele väliköökides magustoidud! Väga hästi õnnestus ka laulu- ja tantsupeo tarbeks loodud "Koorijäätis".

Tallink on olnud suuremahuline kultuuri-ja spordisündmuste toetaja läbi aastakümne.  Mõned olulisemad projektid: Otepää MK-võistlus  murdmaasuusatamises, SEB Tallinna Maijooks, SEB Tallinna Maraton, Jazzkaar, TallinnMusicWeek, Muhu väina regatt, Sõru Jazz ja Tuletorni Kontsert.  Ahti Heinla on olnud mitmeid aastaid PÖFF-i suurim eraisikust toetaja.  Tema panus Eesti kultuurile on väga tähtis, sest toetatavaid valdkondi on teisigi.

37 ettevõtet/ettevõtjat said kultuuriministrilt tänukirja.  Nendeks olid: 

Smarten Logistics ASJaanus Mikk (Narva Gate OÜ)AS Viljandi MetallOÜ Raikküla FarmerAkzo Nobel Baltics ASJaen Uussalu (Plaat Detail OÜ)Danske Bank AS Eesti FiliaalNordea PankAS Tallinna KaubamajaPrike ASMiroslaw Pienkowski (Microfix)AS Tallinna VesiAS BLRT GruppAS Eesti TelekomAS ESPAKAS StarmanJaakko Ahti (Viking Line Abp)Viru Keemia Grupp ASAS Põltsamaa FelixAltia Eesti ASToomas SuurväravÜllas TähtSALTO ABArt KonverentsitehnikaEnn Kunila (NG Investeeringud)Tatiana Tolstaya (KOSMOS IMAX kino)Nordic Hotel Forum ja Feliks MägusAS GIGAKAFO OÜRahva RaamatRadisson Blu Sky Hotel (AS Astlanda hotell)Metro CapitalAndi Kasak (Saint-Gobain Glass Estonia SE)Bronšteinide Pere HeategevusfondSA Aitan LapsiAdo KirsiHooandja

Kinos Artis toimus tänuüritus „Kultuuri sõber 2014“. Tallink Grupi kommunikatsioonijuht Luulea Lääne, Tallink Grupi suuromanik Enn Pant ja Kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene.   Foto: Raul Mee
Hetkel kuum