Pille Ivask • 17. august 2015 kell 6:00

Merkel suhtub Kreeka abipaketti optimistlikult

Angela Merkel (vasakul) eile telekanali ZDF stuudios  Foto: epa

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ütles eile telekanalis ZDF antud intervjuus, et suhtub Kreeka abipaketti optimistlikult, vahendab Wall Street Journal.

Merkel avaldas Kreeka küsimuses heameelt ning lausus, et Kreeka valitsus on viimastel nädalatel näidanud võrreldes mõne kuu taguse ajaga suuremat tulemuslikkust. „Millestki kindlast ei saa veel rääkida,“ täpsustas ta.

Merkel märkis, et usub, et IMF võtab osa Kreeka kolmandast abipaketist, mille euroala rahandusministrid reedel heaks kiitsid. Samal päeval kiitis abipaketi heaks ka Kreeka parlament. Saksamaa ning mitme teise eurotsooni kuuluva riigi parlamendid võtavad küsimuse arutlusse sel nädalal.

Merkel märkis, et võla leevendamine on Kreeka puhul võimalik, näiteks tähtaegade pikendamise kaudu. Samas välistas ta võla kustutamise.

Hetkel kuum