Tanel Raig • 10. september 2015 kell 6:15

Sõnajalad rajavad Balti suurima tuulepargi

Aidu Tuulepargi juhatuse esimees Andres Sõnajalg ja Lüganuse vallavanem Viktor Rauam allkirjastasid lepingu, mis võimaldab alustada Baltikumi suurima tuulepargi ehitust.  Foto: Raul Mee

Aidu Tuulepargi juhatuse esimees Andres Sõnajalg allkirjastas eile Lüganuse vallavanemaga hoonestusõiguse võõrandamise lepingu, mis võimaldab alustada Baltikumi suurima, 165 miljonit eurot maksva tuulepargi ehitust.

Aidu karjääri aladele hakkab kerkima Baltikumi suurim tuuleelektrijaam koguvõimsusega 100 MW. „Tegemist on esimese „Made in Estonia“ tuuleelektrijaamaga maailmas. Tuulikud toodab Eesti ettevõtte Eleon AS - Eestis on loodud kasutatav tehnoloogia, samuti toodetakse oluline osa tuulikukomponentidest,“ ütles Andres Sõnajalg.

Kokku püstitatakse 30 suurt, kolmemegavatist Eleoni uue põlvkonna tuulikut. Eleoni tuulikute torni kõrgus on 135 meetrit ja rootori diameeter 120 meetrit. Tuuleelektrijaama rajamine on jaotatud kolme etappi ja esimesed tuulikud saavad püsti 2016. aastal. Investeeringu suurus kokku on 165 miljonit eurot. Esimese etapi finantseerimisasutusteks on UniCredit Leasing ja Krediidipank.

Loe lähemalt Äripäeva tööstusuudiste teemaveebist.

Hetkel kuum