Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA luure: Venemaa võib jätta kogu maailma internetita

  USA luure: Venemaa võib jätta kogu maailma internetita.Foto: PantherMedia/Scanpix

  USA eriteenistused hoiatavad, et Ühendriikide lähedal liikuv Venemaa luurelaev Jantar on võimeline jätma kogu maailma internetita, kirjutas The New York Times.

  Ameerika sõjaväelased on mures, et Vene allveelaevad tegutsevad agressiivselt liiga lähedal olulistele veealustele sidekaablitele, mis tagavad peaaegu kogu maailma internetiliikluse.
  Septembris jälgisid Ühendriigid nii satelliidilt, laevadelt kui ka lennukitelt venelaste luurelaeva Jantar liikumist Kuuba külje all, kus Guantanamo lahe põhjas jookseb üks jänkide peamisi sidekaableid. Ühendriikide mereväe esindajate sõnul on Jantari pardal kaks allveelaeva, mis on võimelised laskuma mitme kilomeetri sügavusele mere põhja. Nende kinnitusel suudavad seda tüüpi allveelaevad hõlpsalt läbi lõigata merealuse kaabli isegi väga sügaval.
  Seejuures rõhutatakse, et muret ei tekita see, et Vene pool on võimeline sisse muukima internetti ja andmetesse, vaid et vähimagi konflikti korral võib Venemaa rünnata just kaableid, katkestades hetkega ühenduse ja jättes infovaakumisse kogu riigi ja suure osa maailmast.
  Netikaablid saavad pidevalt kahjustada, aga seda juhtub siis, kui need on paigaldatud mitte väga sügavale mere põhja ja ranniku lähedale, kuid kui kahjustatakse fiiberoptikat, mis on paigaldatud kilomeetrite sügavusele, on seda ülikeeruline parandada, kirjutab väljaanne.
  Väljaanne lisab, et ehkki praegu pole kaabli rikkumisest mingeid tõendeid, on Pentagon üha suuremas mures, sest Venemaa on muutunud sama ebausaldusväärseks, nagu ta oli USA jaoks külma sõja ajal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mari-Liis Kukk: saatuslik loogika, mis ähvardab krüptoparadiisi põrguks muuta
Krüptomaailma võib ees oodata tõsine katsumus, kui usk kõigesse ümbritsevasse peaks lööma kõikuma sellisel määral, nagu oleme näinud möödunud aegade sügavamates finantskriisides, kirjutab finantsinspektsiooni innovatsioonijuht Mari-Liis Kukk.
Krüptomaailma võib ees oodata tõsine katsumus, kui usk kõigesse ümbritsevasse peaks lööma kõikuma sellisel määral, nagu oleme näinud möödunud aegade sügavamates finantskriisides, kirjutab finantsinspektsiooni innovatsioonijuht Mari-Liis Kukk.
Modera näeb uuel salapärasel lepingul edukat jätku
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Saksamaa külmavärinad jõudsid Eesti sauna- ja majatootjateni
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.