Mait Kraun • 22. detsember 2015 kell 19:56

USA majanduskasv arvatust madalam

USA lipp  Foto: EPA

Valitsuse korrigeeritud andmetest selgub, et USA majandus kasvas kolmandas kvartalis arvatust vähem, vahendab MarketWatch.

Teekond on aga jätkuvalt sama – USA majanduskasv on olnud pikka aega ajaloolistest standarditest madalam.

Sisemajanduse koguprodukt kasvas juulist kuni septembrini eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 2 protsenti, selgub valitsuse viimastest andmetest. USA Kaubandusministeeriumi varasema hinnangu järgi kasvas majandus 2,1 protsenti. Teises kvartalis oli majanduskasv 3,9 protsenti.

Majanduskasvu numbrit vähendati oodatust suurema kaubanduspuudujäägi ja kaubavarude tõttu. Eksport kasvas 0,9 protsendi asemel 0,7 protsenti ning import suurenes 2,1 protsendi asemel 2,3 protsenti. Kaubavarude väärtus tõusis 90,2 miljardi dollari asemel 85,5 miljardit dollarit.

Selle aasta esimese üheksa kuuga kasvas USA majandus kokku 2,2 protsenti. Arvatakse, et majanduskasv jääb ka neljandas kvartalis 2 protsendi juurde. See tähendaks, et USA majandus ei suuda juba kümnendat aastat järjest kasvada rohkem kui 3 protsenti. Nii pikalt oli kasv alla 3 protsendi viimati üle 70 aasta tagasi.

 

Hetkel kuum