Äripäev • 3. veebruar 2016 kell 10:28

Henry Kallas mõisteti Soomes õigeks

Henry Kallas oma Aston Martiniga.  Foto: Tiit Blaat/Ekspress Meedia

Helsingi maakohus mõistis ülemöödunud nädalal õigeks ebaseaduslikus laenuandmises ja turundusalastes rikkumistes süüdistatud noorettevõtja Henry Kallase, kelle 300 000eurone Lamborghini Aventadór on siinpool lahte aresti all.

Süüdistused langesid ära peamiselt aegumise tõttu ja otsus vaidlustamisele ei kuulu, mis tähendab, et Soomel tuleb Kallasele ja tema kaitsjatele maksta kohtukuludena üle 63 000 euro, kirjutab Eesti Ekspress. Süüdistuse järgi teenis Kallas Soomes aastatel 2011–2012 kahtlase SMS-laenuäriga mitu miljonit eurot, kandis raha Eestisse ja keerutas seda oma firmade vahel ning ilmus hiljem tänavapilti kallite luksusautodega. Kallas ei tee aga kohtutega lõpparvet, sest Eestis jätkub tema kohta rahapesumenetlus.

Henry Kallas ütles Ekspressile, et loodab, et Soome kohtu otsus mõjutab ka Eesti keskkriminaalpolitseid ja riigiprokuratuuri, kes temaga seotud rahapesukuriteo kriminaalasja menetlevad ning on Kallase sõnul lubanud otsustada, kas siinse menetluse jätkamine on otstarbekas.

Loe pikemalt Eesti Ekspressist.

Kompromissiteade Henry Kallase asjus (lisatud 19.01.2017)AS Äripäev vabandab, et AS Äripäeva veebilehel on 3. veebruaril 2016 ilmunud artiklis „Lambo-mees mõisteti Soomes õigeks” ja 4. veebruaril 2016 ilmunud artiklis „Lambo-mees: kohtuasja kahju tervisele on pöördumatu” avaldatud 26. veebruaril 2016 seisuga ebaõiged andmed selle kohta, et:Henry Kallas on Eestis kohtu alla antud rahapesu süüdistusega;Henry Kallasega seotud olnud Soome SMS-laenuäri puhul võeti klientidelt SMS-dele vastamise eest mõnel juhul paarsada eurot;Henry Kallasega seotud firmad Europankki, Hetivippi, Mobiilivippi ja eCredit alustasid Soomes 2008. aastal ilma nõutava tegevusloata finantsteenuste pakkumist;Soomes esitatud süüdistuses on kirjas, et Henry Kallas teenis kahtlase SMS-laenuäriga mitu miljonit eurot, kandis raha Eestisse, keerutas seda oma firmade vahel ja ilmus tänavapilti kallite luksusautodega;Henry Kallasele kuulub sõiduauto Lamborghini.Eelnimetatud väited on eksitavad; ei vasta tegelikkusele.

Hetkel kuum