Äripäev • 6. veebruar 2016
Jaga lugu:

Soomlaste suured alkoostud Eestist vaibuvad

Reisilt Eestisse viis alkoholi kodumaale kaasa 81 protsenti soomlastest.  Foto: Andras Kralla

Soomlased tõid mullu Eesti reisidelt kaasa väiksema koguse alkoholi kui aasta varem, selgub uuringufirma TAK Oy andmetest.

Ametiliidu Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa leiab, et alkoholi ostu on piiranud kontrolli tugevnemine ja Soome paigal püsinud alkoholi aktsiis. Eesti on aktsiisi aasta-aastalt tõstnud. Eelkõige on vähenenud suurte kogustena Eestist toodava alkoholi maht.

MaRa tellitud uuringust selgub, et kuigi alkoholi toob Eestis käigult kaasa neli soomlast viiest, on kogused vähenenud. Viie protsendi suurune osa Eestis käijatest toob kaasa rohkem kui 100 liitri suuruse lasti, nende toodav alkohol anna Soome aastakodusest ligi poole – 45 protsenti.

Uuring tehti Soome ja Eesti vahet sõitvatel laevadel ja kokku küsitleti 3757 soomlast.

Jaga lugu:
Hetkel kuum