Sirje Rank • 14. juuni 2016 kell 7:26

Küsitlused: britid toetavad EList lahkumist

Euroopa Liidust lahkumise toetaja  Foto: EPA

Esmaspäeval Suurbritannias avaldatud nelja arvamusuuringu tulemused näitasid Euroopa Liidust lahkumise pooldajate ülekaalu.

ICMi telefoni teel tehtud 1000 inimese küsitlus näitas, et liidust lahkumist pooldas 50% ja jäämist 45%. Sama organisatsiooni korraldatud internetiküsitluses, kus küsitleti 2001 täiskasvanut, pooldas liidust lahkumist 49% ja liitu jäämist 44%, vahendas agentuur Bloomberg.

YouGov küsitluses toetas liidust lahkumist 46% ja jäämist 39% ning ORB arvamusuuringus vastavalt 49% ja 48% nende hulgas, kes kindlasti kavatsevad hääletama minna. Kõigi valijate hulgas oli ORB küsitluses liitu jäämise pooldajatel kerge edumaa.

Euroopa Liidust lahkumist asus toetama ka Suurbritannia suurim ajaleht Sun.

Hetkel kuum