Äripäev • 21. juuni 2016 kell 8:30

Angry Birdsi tunnusnägu lahkub

Peter Vesterbacka ja tema punane pusa on osa mängutootja Rovio identiteedist.  Foto: Andras Kralla

Angry Birdsile näo andnud turundusjuht lahkub ettevõttest ja annab oma teadmised kasvufirmade teenistusse.

Mängutootja Rovio võtmefiguur Peter Vesterbacka lahkub ja hakkab investeerijaks ja idufirmade nõuandjaks.

„Praegu on hea aeg minna vähe suuremaid asju tegema. Ettevõttel on hea hoog sees: mänguäri kasvab ja film oli menukas. Pole mingit painet, vastupidi,“ ütles Vesterbacka.

Mighti Eagle’i nime kandnud Peter Vesterbacka tuli Roviosse kuus aastat tagasi ja on hoolt kandnud ettevõtte turunduse ja äritegevuse arengu eest. Punase Angry Birdsi pusa järgi tuntud mees on olnud Rovio vapilind.

„Peter Vesterbacka on olnud meie inspiratsiooniallikas ja Angry Birdsi väsimatu saadik,“ ütles ettevõtte tegevdirektor Kati Levoranta.

Side Rovioga säilib Vesterbackal sellegipoolest, sest tal on ettevõttes osalus.

Vesterbacka uus tegevusala on seotud koolitusega, ta on osanik idufirmades Fun Academy ja Lightneer. „Mõte on, et puhuksin palju kõneldud koolituse ekspordile tuule tiibadesse. Soomes ei saada päris selgelt arugi, kui tugev bränd meie haridus on.“

Paarikümne aasta pikkune tegevus idufirmade maailmas ja Rovio teenistuses oldud aastad on andnud kõvasti ideid ja kontakte, mida Vesterbacka tahab nüüd uute ettevõtete heaks rakendada. „Lähen aitan ettevõtetel suuri asju õigesti teha. See on olnud minu roll ka Rovios. Keegi siin ei uskunud, kui ütlesin, et me jõuame saja miljoni allalaadimiseni, kui meil oli miljon käes.“

Hetkel kuum