Toyota kutsub tagasi üle kolme miljoni auto

29. juuni 2016, 11:45
3,37 miljonit masinat ootab tee tagasi Toyota tehastesse. Suure osa neist moodustavad just pildil kujutatud hübriidajamiga Priused.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160629/NEWS/160629769/AR/0/Toyota,-defekt,-Prius,-Corolla,-õhkpadi,-probleem,-heitgaasid.jpg

Tagasikutsumise põhjus on Toyota teatel defektikahtlusega õhkpadjad ja võimalikud vead heitgaasi väljalaskesüsteemis, vahendab Reuters.

Probleemid on Toyota sõnul eraldiseisvad. Otsus tagasi kutsuda 1,43 miljonit masinat õhkpatjade võimaliku defekti pärast avaldati eile. Täna aga tuli täiendav uudis, et veakahtluste tõttu heitgaasisüsteemis kutsutakse tagasi veel 2,87 miljonit sõiduvahendit.

Heitgaasisüsteemi võimalik defekt puudutab Toyota sõnul 2006.–2015. aastal toodetud mudeleid, täpsemalt Priuseid, Corollasid ning Auris Compacti luukpärasid. Nimelt peitub probleem kütuseemissiooni kontrollühikus, mis võib hakata paisuma ja pragunema ning tekitada kütuselekkeid.

Õhkpatjade kontrolliks kutsuti tagasi ka Priuseid ja Lexus CT200h mudeleid aastatest 2010–2012. Seega võivad Priustel esineda mõlemad probleemid. Toyota sõnul võib õhkpadja täitesüsteemis olla väikeseid mõrasid, mille tulemusel võivad õhkpatjade täitumiskambrid ilma välise põhjuseta eralduda, õhkpadi osaliselt täituda ja salongi tungida.

Senimaani pole Reutersi sõnul kummagi probleemiga aga ühtegi vigastust või õnnetust seostatud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    29. June 2016, 11:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing