• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ELi ja USA vabakaubanduslepet ei pandud riiulile

  Protestijad BrüsselisFoto: Scanpix/Reuters

  Täna Bratislavas kohtunud Euroopa Liidu kaubandusministrid otsustasid jätkata läbirääkimisi Euroopa Liidu ja USA vabakaubanduslepingu üle, ehkki tunnistatakse, et enne president Barack Obama ametiaja lõppu kokkuleppele ei jõuta.

  Mitmetes ELi liikmesriikides on poliitikud väljendanud lepingu suhtes skepsist, kuid päris riiulile seda panna ei otsustatud, vahendas kohtumiselt agentuur Bloomberg.
  Kui Obama ajal kokkulepet ei sünni, sõltub edasiste läbirääkimiste saatus sellest, kes on järgmine USA president ja millisel kohal on TTIP (USA ja ELI vaheline vabakaubandusleping – toim.) tema prioriteetide seas, ütles Euroopa Komisjoni kaubandusvolinik Cecilia Malmström.
  Samal kohtumisel avaldasid kaubandusministrid toetust ELi ja Kanada vahel sõlmitud vabakaubanduslepingule, mille pooled peaksid allkirjastama oktoobri lõpus. Seejärel tuleb see liikmesriikides ratifitseerida.
  ELi liidrid arutavad TTIP-d tippkohtumisel oktoobris. Malmströmi sõnul on selge, et valitsused kuulavad oma valijaid. Näiteks Saksamaal on toimunud vabakaubanduslepingute vastu suured meeleavaldused. Sellepärast ongi oluline saavutada hea kokkulepe, kus oleks arvestatud erinevate arvamuste ja nn punaste joontega, millest üle astuda ei või, ütles Malmström.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Munger: olukord turgudel on metsikum kui 90ndate lõpus
Berkshire Hathaway asejuht ja Warren Buffetti parem käsi Charlie Munger ütles täna, et osa turge on metsikult ülehinnatud ning praegune keskkond on isegi hullumeelsem kui tehnoloogiamull 1990ndate lõpus, vahendab Bloomberg.
Berkshire Hathaway asejuht ja Warren Buffetti parem käsi Charlie Munger ütles täna, et osa turge on metsikult ülehinnatud ning praegune keskkond on isegi hullumeelsem kui tehnoloogiamull 1990ndate lõpus, vahendab Bloomberg.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
IT- ja arvutifirmade TOP: keskmise suurusega ettevõtetele muutuvad uued tehnoloogiad liiga kalliks
Äripäeva TOPi saates räägime seekord IKT sektorist. Uute tehnoloogiate ja IT teenuste hinnad on viimasel aastal kasvanud kiiresti. Edasine hinnatõus võib viia olukorrani, kus keskmise suurusega ettevõtete jaoks muutuvad uued tehnoloogiad liiga kalliks ning ettevõtted hakkavad kaotama konkurentsivõimet välisturgudel. IKT ettevõtete jaoks oli aasta väga edukas ja kasv jätkub vääramatult ka järgnevatel aastatel.
Äripäeva TOPi saates räägime seekord IKT sektorist. Uute tehnoloogiate ja IT teenuste hinnad on viimasel aastal kasvanud kiiresti. Edasine hinnatõus võib viia olukorrani, kus keskmise suurusega ettevõtete jaoks muutuvad uued tehnoloogiad liiga kalliks ning ettevõtted hakkavad kaotama konkurentsivõimet välisturgudel. IKT ettevõtete jaoks oli aasta väga edukas ja kasv jätkub vääramatult ka järgnevatel aastatel.