Mait Kraun • 26. september 2016 kell 14:08

Tegevjuhid on nõus kaaluma Suurbritanniast lahkumist

Suurbritannia lipp  Foto: epa

Uuest küsitlusest selgub, et suur osa tegevjuhtidest on nõus kaaluma peakorteri äraviimist Suurbritanniast, kirjutab Bloomberg.

Nõustamisfirma KPMG küsitluses osales 100 ärijuhti. Selgus, et 72 protsenti tegevjuhtidest hääletas 23. juunil toimunud referendumil Euroopa Liitu jäämise poolt. Rohkem kui kaks kolmandikku on Briti majanduse suhtes optimistlikult meelestatud ning arvatakse, et ärid jätkavad kasvamist. 76 protsenti tegevjuhtidest on valmis vajadusel oma peakorteri asukoha muutmist kaaluma.

„Tegevjuhid püüavad püsivale ebakindlusele reageerida erinevate plaanide tegemisega, mis maandavad riske,“ ütles KPMG Suurbritannia juhatuse liige Simon Collins. „Rohkem kui pooled usuvad, et Brexit vähendab Suurbritannia võimalusi äri teha. Selle olukorraga toimetulekuks tehakse erinevaid plaane, mis hõlmavad endas ka erinevaid stsenaariume.“

Küsitlus tehti anonüümselt, sest veel ei ole teada, millised tingimused võitleb Suurbritannia välja pärast Brexitit. Selle tõttu ei taha tegevjuhid ka konkreetselt öelda, kas nad plaanivad riigist lahkuda või mitte.

Hetkel kuum