• Jaga lugu:

  Vitsur: enam pole nii, nagu räägiks seinaga

  Uus maksu- ja majanduspakett on rohkem ühiskondliku kui vaid majandusliku mõjuga, leiab LHV analüütik Heido Vitsur.

  Vitsuri sõnul meenutab uue koalitsiooni maksupakett oma mitmekülgsuse poolest Lääne-Euroopa ja Ameerika Ühendriikide omi, kus pole keskendutud vaid Exceli tabelitele, vaid on lisatud ka sotsiaalne mõõde. „On arvestatud, kuidas mõjutab pakett tervet ühiskonda,“ ütles ta. „Kõik pisut võidavad ja kaotavad. Huvitav balanss on saavutatud,“ lisas ta.
  Vitsur ootab huviga, kuidas pakett tööle hakkab, kuna sellist lähenemist pole Eestis enne olnudki. „See on rohkem kui majandusliku mõjuga, see on just ühiskondlikku potentsiaali suurendava mõjuga. Erinevad osapooled tunnevad, et nendega on arvestatud,“ ütles ta. Vitsur lisas, et seni on maksupoliitika suurim probleem olnud see, et kellegagi justkui ei arvestatud, kuid nüüd on teisiti. „See on oluline muutus. Enam ei ole seinaga rääkimine, vaid on reaktsioon ja dialoog,“ ütles ta.
  Vitsur lisas, et ei oska veel hinnata regulaarsete dividendimaksjate tulumaksumäära languse rahalist mõju, kuid kindel on, et see motiveerib rohkem kasumeid välja võtma. „See on üks tugevamaid stiimuleid, mis on ettevõtetele tehtud – see on ju suur vahe! Ei ole nagu sotsiaalmaksu langus pool protsenti, vaid lausa kuus protsenti tulumaksumäära langust. See on ju üle veerandi,“ ütles ta. Kas madalam dividendide tulumaksumäär võib rohkemaid motiveerima ka OÜtama, Vitsur veel hinnata ei osanud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Porto Franco laenuleping häbistab üht korralikku saladust
USA jaemüük kasvas ootamatult
USA jaemüük kasvas augustis ootamatult, sellele aitasid kaasa kooliaasta algus ning valitsuse abirahad. See annab lootust, et Ühendriikide majandus ei aeglustu kolmandas kvartalis nii järsult, kui oodatakse, vahendab Reuters.
USA jaemüük kasvas augustis ootamatult, sellele aitasid kaasa kooliaasta algus ning valitsuse abirahad. See annab lootust, et Ühendriikide majandus ei aeglustu kolmandas kvartalis nii järsult, kui oodatakse, vahendab Reuters.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Euroopa Liidu automüük pööras langusse, Eestis kasvab
Kevadise tempoka tõusu järel pööras juulis ja augustis uute sõiduautode müük Euroopa Liidus langusse, edastas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Liit.
Kevadise tempoka tõusu järel pööras juulis ja augustis uute sõiduautode müük Euroopa Liidus langusse, edastas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Liit.