Äripäev • 19 jaanuar 2017

Eesti liisinguturg kasvas üle 17%

Liisinguturg kasvas peaaegu viiendiku võrra.  Foto: PantherMedia/Scanpix

Eesti liisinguturu uusmüügi maht oli eelmisel aastal 1,1 miljardit eurot, mis on 17,2% enam kui aasta varem. Enim kasvas masinate ja seadmete (20%) ning sõidukite (18%) finantseerimine.

Liisingühingute Liidu andmeil moodustavad masinad ja seadmed kogu liisingfinantseeritavatest varadest 30%, sõidukid 46% ning veokid ja bussid 20%. Eesti liisinguturu portfelli mullune jääk oli 2,3 miljardit eurot, mis on 8% enam kui aasta varem.

Liidu kinnitusel on märkimisväärne liidu liikmete hea krediidiportfelli kvaliteet: üle 60 päeva tähtajaks tasumata liisingumakseid on vaid 0,5% kogu portfellist. Turu faktooringportfell kasvas aastaga kokku 2% ja jõudis 314 miljoni euroni.  

Eesti Liisingühingute Liidul on üheksa liiget, liisinguturu kogumahust katavad liikmed hinnanguliselt 98%.

Hetkel kuum