Puitmajade tootja kahekordistas käibe

Palkmaja  Foto: Pupsi AZ

Eesti puitehitiste tootja Akso-Haus kahekordistas müügitulu, aga teenis ligi 200 000 eurot kahjumit.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et puitehitiste tootmisega tegeleva Akso-Haus OÜ müügitulu tõusis 106 protsenti 11,14 miljoni euroni. Kui 2015. aastal teenis ettevõte 165 413 eurot kasumit, siis eelmisel aastal oli firma 187 252 euroga kahjumis.

Eelmisel aastal oli keskmine töötajate arv 7 – võrreldes eelmise aastaga kasvas see kahe võrra. Käive töötaja kohta tõusis 47 protsenti 1,59 miljoni euroni. Keskmine brutotasu suurenes 29 protsenti 1909 euroni kuus.

 

 

„Aruandeaasta oli käibe kasvu poolest edukas - töömaht, tellimuste arv ja käive kasvasid jõudsalt. Paraku jäädi erakorralistest kuludest tulenevalt kahjumisse,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. Täpsustusi, millised need erakorralised kulud olid, ei antud.

Akso-Haus OÜ emafirma on Grato Holding OÜ. Gratol on omakorda viie ettevõtte omanduses – Crevi Investeeringud (omanik Urmas Nimmerfeldt), Mergan Holding (omanikud Anne Rae, Rasmus Rae ja Sandra Rae), Telarius Trade (omanik Andres Samarüütel), Giganter (omanik Arto Tapani Kuikko) ja Willfull (omanikud Jüri Reitsakas ja Per Henrik Robertsson).

Juhatusele maksti tasusid eelmisel aastal kokku 72 000 eurot. Dividende eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Hetkel kuum