Äripäev • 29. mai 2017 kell 12:18

Opositsioon kangutab Sesterit

Foto: Andras Kralla

Täna kogunenud Reformierakonna, Vabaerakonna ja EKRE fraktsioonide juhid alustasid allkirjade kogumist IRL-i kuuluva rahandusministri Sven Sesteri umbusaldamiseks.

„Peaministri valikud valitsusjuhina ja Keskerakonnas toimuv oleks piisav alus ka peaministrile umbusalduse esitamiseks, ent hetke suurim probleem on siiski Eesti riigi võlgadesse viimine, uued maksud ja ettevõtluskeskkonna lõhkumine,“ selgitas Reformierakonna esimees Hanno Pevkur pressiteate vahendusel.

Vabaerakonna esimehe Artur Talviku sõnul näitab Sven Sesteri põhimõtteline meelemuutus eelarvetasakaalu osas, et selline inimene Eesti rahandust juhtida ei saa. „Olukord on skisofreeniline, kus Sester erinevates koalitsioonides on oma vaateid muutnud diametraalselt,“ märkis Talvik.

EKRE esimees Mart Helme ütles, et rahandusminister on tõestanud oma ebakompetentsust ja vastutustundetust riigi rahanduse korraldamisel. „Majanduse tõusulaine ootuses ei saa selline minister valitsuses jätkata,“ lausus Helme.

Millal umbusaldusavaldus üle antakse, selgub lähiajal.

Peaminister Jüri Ratas teatas avalduses, et Sven Sester viib ellu valitsuskoalitsiooni läbimõeldud poliitikat ja seisukohti ning koos valitsusega töötatakse Eesti majandusseisakust välja viimise kallal. "Sester on pingutanud maksuvaba tulu reformi elluviimiseks, et tõsta kõigi madala- ja keskmise sissetulekuga inimeste heaolu ning aidanud leida vajalikku lisaraha tervishoiule,“ tõi Ratas välja. "Konkreetseteks näideteks (seisakust välja viimisel - toim.) on energiamahukate ettevõtete erisus, strateegiliste investeeringute elluviimine, ettevõtluskonto loomine, bürokraatia vähendamine ja mitmed teised sammud ettevõtluskeskkonna parandamiseks."

Hetkel kuum