Äripäev • 1. juuni 2017 kell 11:28

Estonian Airi ekstöötajad andsid Nordica kohtusse

Estonian Air pankrotistus 2015. aasta sügisel.  Foto: Scanpix/Postimees

Mitukümmend endist Estonian Airi töötajat läksid uue riikliku lennufirma Nordica vastu kohtusse, et nõuda poolteist aastat tagasi pankrotistunud lennufirmast saamata jäänud koondamistasusid. Harju maakohus kinnitas hagi menetlusse võtmist.

Kui riik leidis kohe pärast 2015. aasta novembris väljakuulutatud Estonian Airi pankrotti 5,5 miljonit eurot, et hüvitada reisijatele lennupiletite raha, siis rahvusliku lennufirma töötajad jäid suuresti enda koondamishüvitistest ilma, hoolimata sellest, et neil lepingute järgi selleks õigus oli.

Endised Estonian Airi töötajad läksid kohtus mitte riigi või pankrotistunud ettevõtte vastu, vaid just uue lennufirma Nordica ehk Nordic Aviation Group ASi vastu, kirjutab Ärileht. Endiste töötajate üheks argumendiks ongi see, et Nordica puhul on sisuliselt tegu pankrotistunud Estonian Airi üleminekuga nii-öelda uude kehasse.

Loe pikemalt Ärilehest.

Hetkel kuum