Äripäev • 7. november 2017 kell 11:59

Riisalu: pole mõtet toetada vanu ettevõtteid

Aivar Riisalu  Foto: Margu Ansu, Tartu Postimees/Scanpix

Eile selgus, et äsja IRList lahkunud Aivar Riisalu kandideerib Tallinnas innovatsiooni abilinnapeaks.

Ajalehe Pealinn vahendatud abilinnapeakandidaatide pressikonverentsi videos tõdesRiisalu, et abilinnapeaks hakkamise ettepaneku tegi kõige ahvatlevamaks see, et kohalikul omavalitusel on ettevõtlusvaldkonna kujunemisel suur roll. "Minu kogemus ettevõtluses, mis ulatub 30 aasta taha, aitab selles vallas kindlasti kaasa," kinnitas ta.

"Ühistupank, Tallinna Televisioon, munitsipaalpood, tööstuspargid, tark majandus, koostöö ülikoolidega, startupindus," loetles Riisalu märksõnu valdkondades, millele ta keskenduda kavatseb. "Startuppe saaksime me targa majanduse osana ka linnana esmajärjekorras toetada. Meil ei ole mõtet toetada vanu ettevõtteid, aidata neid, kes abi ei vaja."

Riisalu kavatseb suuremat rõhku panna ka ülikoolide toetamisele, et pakkuda ülikoolilinn Tartule suuremat konkurentsi. "On palju valdkondi, mis on emotsionaalset ebaõiglust Keskerakonnale tekitanud, nendega tegelemine on topeltväljakutse," lausus ta.

Hetkel kuum