Üha enam kindlustatakse müügitehinguid

09. november 2017, 09:21
KredEx Krediidikindlustuse juht Meelis Tambla.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171109/NEWS/171109734/AR/0/AR-171109734.jpg

Ettevaatlikkus partnerite võimalike äririskide ees on kasvatanud Eesti ettevõtete huvi müügitehingute kindlustamise vastu: kindlustatavad tehingumahud on aastaga kasvanud 15%, selgub KredEx Krediidikindlustuse 3. kvartali majandustulemustest.

Kokku moodustas tehingute maht, mida Eesti ettevõtted KredEx Krediidikindlustuse vahendusel 3. kvartali lõpu seisuga kindlustasid, 270 miljonit eurot – seda on 34 miljonit enam kui möödunud aastal samal ajal.

KredEx Krediidikindlustuse juht Meelis Tambla kommenteeris, et aasta on tõestanud makseriskide ennetamise olulisust. “Viimases kvartalis hüvitasime ettevõtetele kokku 129 000 euro eest krediidikahjusid olukorras, kus äripartnerilt oodatav summa jäi makseraskuste või pankroti tõttu laekumata ning oleks tähendanud ettevõtetele arvestatavaid majanduslikke raskusi.“

KredEx Krediidikindlustus on tänavu hüvitanud krediidikahjusid enam kui 506 000 euro eest. “Suurima kahju hüvitasime Eesti ettevõttele, kelle äripartneriks oli Itaalia firma, kellelt ei laekunud lubatud makseid müüdud kauba eest. Samuti hüvitasime luhtunud äritehingu Venemaa äripartneriga, kes läks pankrotti. Kahjusid tuli hüvitada ka Soome, Rootsi ja Läti äripartnerite makseraskuste tõttu,” loetles Tambla. Ligi 65% kõigist KredEx Krediidikindlustuse kindlustatud tehingutest on seotud just ekspordiga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. November 2017, 09:27

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing