Baltic Workboats ehitas USA turule laeva

27. november 2017, 11:43
Baltic Workboatsi USAsse ehitatud lootsikaater Pilot.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171127/NEWS/171129714/AR/0/baltic-workboats.jpg

Saaremaal asuv Baltic Workboats (BWB) arendas ja patenteeris lainet läbistava keretüübiga lootsikaatri, mis anti üle USA Port Evergladesi lootsikeskusele.

Alus hakkab teenindama Floridas Fort Lauderdale'is maailma suurimaid kauba- ja kruiisilaevu.

BWBi juhatuse esimehe Margus Vanaselja ütles, et USA turg on suhteliselt kinnine ja sinna sisenemine ei olnud lihtne. "Oleme saanud kogemuse võrra rikkamaks ja näeme väga suurt potentsiaali. Seda kinnitab ka suur huvi meie teiste laevamudelite vastu," rääkis Vanaselja. Juba novembri lõpus osaleb laevaehitaja USA suurimal töölaeva messil Workboatshow, et oma tootevalikut lähemalt tutvustada.

Lootsikaater Pilot 1500WP on üks kaasaegsemaid töölaeva mudeleid, mille väljaarendamisse on aastate jooksul investeeritud üle miljoni euro. 15 meetri pikkusele kaatrile on installeeritud kaughaldussüsteem, millega saab laeval toimuvat mandrilt jälgida.

BWB on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, kes toodab alumiiniumist ja terastest töölaevu. Ettevõtte tooteportfelli kuuluvad lootsi- ja patrull-laevad, praamid, puksiirid, katamaraanid ja muud töölaevad. Ettevõte annab tööd ligi 200 inimesele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. November 2017, 11:48

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing