Äripäev • 18. detsember 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Jäätmekäitlus saab uued sihtarvud

Euroopa muudab jäätmekäitlusdirektiive.
Euroopa muudab jäätmekäitlusdirektiive.  Foto: Andras Kralla

Täna sõlmisid Euroopa Parlament ja Euroopa Liidu Nõukogu Eesti juhtimisel jäätmekäitlusdirektiivide esialgse muutmise leppe. Aastaks 2025 tõuseb olmejäätmete ringlussevõtu tase 55%-ni ja aastaks 2030 60%-ni.

Kui aastaks 2020 tuleb Euroopa Liidu liikmesriikidel olmejäätmeid ringlusesse võtta 50% tekkivatest jäätmete hulgast, siis edaspidi hakkab sihtarv 5% võrra viie aasta kaupa tõusma. Ehk aastaks 2025 tõuseb olmejäätmete ringlussevõtu tase 55%-ni, aastaks 2030 60%-ni ning aastaks 2035 tuleb olmejäätmeid ringlusesse võtta juba 65%.

Uudsena kehtestatakse prügilasse ladestamise piirang - aastaks 2035 ei tohi prügilatesse ladestada enam kui 10% tekkivatest olmejäätmetest.

Komisjon algatas jäätmekäitlusdirektiivide muutmise 2015. aasta lõpus, eesmärgiga edendada ringmajandusele üleminekut. Kokku muudetakse kuut direktiivi prügilate, jäätmete, pakendite ja pakendijäätmete ning patareide, akude ja elektroonikaromude kohta.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt