Äripäev • 3. jaanuar 2018 kell 6:30

Samelini juht: riik karistab kõrgepalgalisi

Samelini omanik Leida Kikka.  Foto: Väino Rosental

Jalatsitootja Samelini juht Leida Kikka on kindel, et valitsuse maksurahmeldamise tulemus on tulumaksusüsteemi muudatuste tagasipööramine, mis juhtub pigem varem kui hiljem.

Kikka leiab, et praegusel valitsusel pole mingit õigust majanduskasvu enda nimele kirjutada, vahendas Eesti Päevaleht. Kikka sõnul on aga eriti palju segadust valitsuse tulumaksumuudatusest, mille järgi tuleb töötajal ise oma tulusid prognoosida.

„Minu 95 töötajat paluvad: arvuta mul välja, mida ma nüüd teen,“ rääkis Kikka Eesti Päevalehele. „Ja ma tõesti ei oska neile nõu anda. Kuidas üks tavaline töötaja on suuteline prognoosima oma terve aasta tulu? Mina ei näe ette, kuidas maksuamet hakkab neilt 2019. aastal raha kätte saama.“

Kikka sõnul olevat üks pensionär talle rääkinud, et sotsosakonnas soovitati tal palk kuidagi mustalt teha. „Aga meie ettevõttes ei ole see võimalik, meil on ikkagi NATO lepingud.“

Kikka usub, et praegust tulumaksusüsteemi hakatakse tagasi keerama: „Ma arvan, et hakkavad, sest surve tuleb. Poolele inimestest pole veel kohale jõudnud, mis toimub. Ma arvan, et see keeratakse tagasi,“ rääkis ta. „Kui meil soositakse kõrgemapalgalisi töökohti, siis praegu on neid justkui karistatud. Minu kõige paremad töötajad tunnevad end karistatuna, sest mida rohkem nad töötavad, seda rohkem kaotavad.“

Loe intervjuud Leida Kikkaga Eesti Päevalehest.

Hetkel kuum