Äripäev • 1. veebruar 2018 kell 6:42

Täna kukub maksusoodustusega seotud andmete esitamise tähtaeg

Maksu- ja tolliamet  Foto: Meeli Küttim

Maksu- ja tolliamet (MTA) tuletab maksusoodustustega teenuseid pakkuvatele asutustele ja ettevõtetele meelde, et inimeste tehtud kulutuste kohta tuleb ametile andmed saata 1. veebruariks.

MTA teenindusosakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul jõuavad tähtajaks saadetud andmed eeltäidetuna tuludeklaratsioonidele ning võimaldavad inimestel kiiremini oma tulud deklareerida ning saada teada oma eelmise aasta lõpliku maksukohustuse.

Eelkõige puudutab andmete saatmine pankasid, kindlustusseltse ja koolitusettevõtteid. Lisaks on võimalik oma maksukohustust vähendada tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute, sihtasutuste ja usuliste ühenduste nimekirja kuuluvatele asutustele tehtud kingituste ja annetustega. 

Sel aastal saab tutvuda oma eeltäidetud andmetega 7.-9. veebruaril e-maksuametis/e-tollis, siis pakuvad ka pangad juba võimalust info tasutud eluasemelaenu intresside kohta e-maksuametisse/e-tolli kaudu tuludeklaratsioonile saata. Sel aastal tuleb esitada inimestel tuludeklaratsioon 2017. aasta tulude kohta.

Hetkel kuum