• Jaga lugu:

  Põhja-Euroopa tõstab euroreformide vastu häält

  ELi põhjapoolsed liikmesriigid, teiste hulgas Eesti, on vastu Prantsusmaa ja Saksamaa kavale reformida Euroopa Liitu, kirjutab Euobserver.

  Euroopa Liidus tuleks hoiduda otsustusõiguse suuremast kontsentreerimisest kesksele tasandile ja peaks keskenduma teemadele, millele on liikmesriikide seas suurem toetus, kirjutasid Hollandi, Iirimaa, Taani, Rootsi, Soome, Eesti, Läti ja Leedu rahandusminister ühises kirjas.
  Kiri avalikustati pärast pühapäeval Saksa sotsiaaldemokraatidelt toetuse saanud koalitsioonilepet, mis muu hulgas toetab Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni reformiplaane Euroopa Liidu senisest suurema keskjuhtimise loomiseks.
  Macron on teinud ettepaneku koostada Euroopa Parlamendile alluv euroala eelarve ja Euroopa Valuutafond ning asutada Euroopa Nõukogu juurde euroala rahandusministeerium. Saksamaa kantsler Angela Merkel nõustus koalitsiooniläbirääkimiste käigus sellest mõnevõrra leebema versiooniga.
  Põhja-Euroopa riigid, mille seas on nii ELi asutajariik Holland kui ka euroalasse mitte kuuluvad Rootsi ja Taani, vaidlevad vastu mõttele kiirendada reforme euroala eelistavalt ega nõustu plaaniga allutada näiteks kriisi sattunud liikmesriikide abiprogrammid europarlamendile.
  Praegu abiprogrammidega tegelevat Euroopa stabiilsusmehhanismi tuleks küll põhjapoolsete liikmesriikide hinnangul tugevdada, kuid lõplik otsustus peaks kindlalt jääma liikmesriikide kätte.
  Macroni ettepanekud on leidnud toetust ka Euroopa Komisjonis, mis on teinud ka ettepaneku kanda majanduskriisi korral ühisest eelarvest liikmesriikide investeeringute kulusid. Eesti jäi juba toona eriarvamusele.
  Majandus- ja rahandusliidu suurema integreerimise kohta kirjutasid Põhja-Euroopa rahandusministrid aga, et reformide tegemine ja vajalike puhvrite kogumine jäägu iga liikmesriigi enda kanda, küll siis nendest puhvritest saavad kõik teha ka vastutsüklilisi investeeringuid.
  Rahandusministrid soovitasid jätkata pangaliidu lõpule viimisega ning siduda ELi toetusfondide tegevus senisest enam struktuurireformidega liikmesriikides.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Marili Niits: mida teha, et suvepuhkuste periood ei võtaks rohkem energiat, kui vastu annab?
Suvine töökorraldus peaks pöörama tähelepanu asendusülesannete õiglasele ja realistlikule jaotusele, et puhkusele suunduv töötaja saaks olla kindel, et kõik vajalik saab ka tema äraolekul tehtud, kirjutab
Suvine töökorraldus peaks pöörama tähelepanu asendusülesannete õiglasele ja realistlikule jaotusele, et puhkusele suunduv töötaja saaks olla kindel, et kõik vajalik saab ka tema äraolekul tehtud, kirjutab
Metallid kukkusid halvimasse kvartalisse pärast eelmist finantskriisi
Tööstusmetallide alamindeks on teises kvartalis langenud 26%, mis on suurima langus alates 2008. aasta lõpust. Langusele pöördusid metallid pärast Föderaalreservi 0,75protsendipunktist intressimäära tõstmist.
Tööstusmetallide alamindeks on teises kvartalis langenud 26%, mis on suurima langus alates 2008. aasta lõpust. Langusele pöördusid metallid pärast Föderaalreservi 0,75protsendipunktist intressimäära tõstmist.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Soome tarbijate usk tulevikku varises kokku
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim logistika-, metalli- ja puidusektorit
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.