Äripäev • 10. märts 2018 kell 7:54

Tallinn tahab osalust Coop pangas

Aivar Riisalu  Foto: Margu Ansu, Tartu Postimees/Scanpix

Kuna Tallinna loodud Ühistupank finantsinspektsioonilt tegevusluba ei saanud, plaanib linn nüüd asutada tulundusühistut, mis pangaluba ei vaja. Muuhulgas sihib loodav ühistu Coop panga osalust, mida tahab müüa Inbank.

Tallinna abilinnapea, keskerakondlane Aivar Riisalu ütles ERRile, et sel juhul linna raha enam ei hävine ja sedasi on võimalik linnale tulusid teenida. Nimelt heidab Tallinna volikogu revisjonikomisjon linnale ette suuri kulusid, mis läksid Ühistupanga loomiseks. 

Revisjonikomisjoni liige Priidu Pärna IRList usub, et päästeplaanina võib osalus Coop pangas olla kõikidest halbadest plaanidest parim.

"Tallinna osalus mõnes teises krediidiasutuses võib olla palju likviidsem - seda osalust on võimalik hiljem ka realiseerida. Aga opositsiooni seisukoht ei ole kindlasti muutunud, et Tallinna kui kohaliku omavalitsuse ülesanne ei ole osaleda ettevõtlussektoris ja krediidiasutuste töös," rääkis Pärna.

13. märtsil koguneb Tallinna ühistupanga üldkoosolek tulundusühistu moodustamiseks. Sellega loobub Tallinn lõplikult panga loomise plaanist ehk ei taotle enam krediidiasutuse staatust.

Loe pikemalt ERRist.

Hetkel kuum