Äripäev • 28. märts 2018 kell 6:14

Tieto kaotas SKAIS2 hanke

Arvuti ja juhtmed.  Foto: Raul Mee

Sotsiaalkaitse infosüsteemi teist versiooni ehk SKAIS2 hakkavad arendama Nortal AS ja Trinidad Wiseman OÜ, kirjutab Postimees.

Esmaspäeval teatati SKAIS2 uue hanke võitjad ning selgus, et kõrvale jäi hankel osalenud ja varem keskkonna eest vastutanud Tieto, kirjutas Postimees. Kuigi osalejad saavad hanke tulemusi vaidlustada kümne päeva jooksul, ei osanud Tieto Eesti tegevjuht Anneli Heinsoo väljaandele öelda, kas ettevõte seda teeb.

Sotsiaalkindlustusamet otsustas mullu augustis lõpetada aastaid kestnud IT-süsteemide arenduse lepingu Soome tarkvaraettevõtte Tieto Eesti haruga, tuues põhjuseks, et tähtaegadest ei peeta kinni ja vigu on palju.

Tieto alustas SKAIS2 arendamist 2014. aastal ja sai riigilt lepingu eest üle viie miljoni euro.

Loe lähemalt Postimehest.

Hetkel kuum