Äripäev • 27. juuni 2018
Jaga lugu:

Kohus vabastas väljapressija rekordilise kautsjoni vastu vahi alt

Ahmed Ozdojevist õnnestus meil 2010. aastal hankida vaid üks kehva kvaliteediga foto.  Foto: Erakogu

Ettevõtja Mikhail Nadeli väljapressimises kahtlustatav Ahmed Ozdojev sai juuni algul 350 000eurose kautsjoni vastu vahi alt lahti, kirjutab Eesti Ekspress.

See peaks olema Eestis suurim prokuratuuri nõusolekul määratud kautsjon. Kliendi vabanemist kinnitas Ekspressile tema advokaat Andres Simson. 

Keskkriminaalpolitsei vahistas Ozdojevi veebruaris Tallinnas tuntud õllerestorani Beerhouse pidanud ärimehe Hubert Hirve ja tolle kaaslastega. Riigiprokuratuur kahtlustab, et Ozdojev üritas Nadelilt tapmise ähvardusel välja pressida 3,5 miljonit USA dollarit. 

Pikemalt saab lugeda Eesti Ekspressist

Äripäev on kirjutanud Mikhail Nadelist kui pärast Kõrgõzstani viimast verist riigipööret karmide kuriteosüüdistuste eest Euroopasse pagenud rikkast Vene pankurist, kes taotles mõned aastad tagasi Eesti elamisluba ja pidas eestlastega äriplaane. Tema partnerid Eestis olid markantne kütuseärimees Timo Sas ja kaks suhtekorraldajat.

Ozdojevist on Eesti meedias kirjutatud haruharva. Äripäev tõi tema äritegevusse valgust 2010. aasta juunis, kui avaldasime uurivad lood "Eestlastel ühisärid Varna allilmaga" ja "Ahmed Ozdojev aitab Andres Saame äri". Samuti ilmus toona Äripäevas ajakirjanik Koit Brinkmanni tehtud intervjuu Ozdojeviga.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas