• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: T1 lõpuspurt enne avamist

  Kohe varsti plaanib Tallinnas uksed avada T1 kaubanduskeskus. Kui kaugel ollakse avamispäevast, kuidas ehitushindade tõus suurprojekte võib mõjutada ning millised on uued trendid kaubanduskinnisvara äris – sellest räägime esmaspäeval Äripäeva raadio hommikuprogrammis T1 rajamist juhtiva Allan Remmelkooriga.

  Hommikuprogrammi teine külaline on Dominate Salesi tegevjuht Silver Rooger, kellega räägime, mida tuleks arvestada järgmise aasta eelarvet koostades müügiplaanide tegemisel ning millised on praegu müügijuhtide suurimad väljakutsed.
  Reedel avalikustatud inflatsiooninumbrite taha aitab vaadata Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
  Nädalavahetusel annab Eestis koolituse Eesti juurtega maailmakuulus kauplemisguru Alexander Elder. Milliseid investeerimissoovitus Elder jagas, sellest räägib Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Indrek Mäe.
  Stuudios on uudistetoimetaja Liis Amor ja saatejuht Aivar Hundimägi.
  11.00–12.00 "Äripäev eetris". Teeme kokkuvõtte Äripäeva lugejaid septembri alguses kõige enam köitnud teemadest. Võtame ette endise ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Urve Palo südameteemaks olnud üürimajad ja arutame, miks ettevõtjad neid nii väga rajada soovivad. Lisaks räägime kirikute investeeringutest, mille tootlused teevad silmad ette isegi kogenud fondihalduritele. Kindlasti ei saa ka üle ega ümber ülemaailmsest börsilangusest ega poolakate sisenemisest meie puidusektorisse. Stuudios on Äripäeva ajakirjanikud Pille Ivask, Eliisa Matsalu ja Birjo Must.
  13.0014.00 "Tööstusuudised eetris". Seekord keskendume kutseharidusele. Fookuses on õpetajate puudus, erialade ebaühtlane gruppide täituvus ja palju muud. Saates lahkavad teemat haridus- ja teadusministeeriumi kutsehariduse osakonna juht Teet Tiko ja VMT Tehased ASi juht Rainer Kütt. Saadet juhib Tööstusuudised.ee juht Harro Puusild.
  15.0016.00 "Lavajutud". Majanduskonverents Äriplaan saab 20aastaseks. Selle aja jooksul on konverentsil osalenud tuhandeid Eesti juhte, kes on käinud hankimas enda ettevõtmiste jaoks eluliselt vajalikku infot ning uudistanud, kuidas läheb erinevatel sektoritel. Kordame ettekannet eelmiselt Äriplaanilt, sõna saab tehnoloogiavaldkonna ettevõtja Ahti Heinla.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.