Raadiohommikus: T1 lõpuspurt enne avamist

Kaubanduskeskus T1 Mall of Tallinn ehitus  Foto: Raul Mee
Äripäev • 9 september 2018

Kohe varsti plaanib Tallinnas uksed avada T1 kaubanduskeskus. Kui kaugel ollakse avamispäevast, kuidas ehitushindade tõus suurprojekte võib mõjutada ning millised on uued trendid kaubanduskinnisvara äris – sellest räägime esmaspäeval Äripäeva raadio hommikuprogrammis T1 rajamist juhtiva Allan Remmelkooriga.

Hommikuprogrammi teine külaline on Dominate Salesi tegevjuht Silver Rooger, kellega räägime, mida tuleks arvestada järgmise aasta eelarvet koostades müügiplaanide tegemisel ning millised on praegu müügijuhtide suurimad väljakutsed.

Reedel avalikustatud inflatsiooninumbrite taha aitab vaadata Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.

Nädalavahetusel annab Eestis koolituse Eesti juurtega maailmakuulus kauplemisguru Alexander Elder. Milliseid investeerimissoovitus Elder jagas, sellest räägib Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Indrek Mäe.

Stuudios on uudistetoimetaja Liis Amor ja saatejuht Aivar Hundimägi.

11.00–12.00 "Äripäev eetris". Teeme kokkuvõtte Äripäeva lugejaid septembri alguses kõige enam köitnud teemadest. Võtame ette endise ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Urve Palo südameteemaks olnud üürimajad ja arutame, miks ettevõtjad neid nii väga rajada soovivad. Lisaks räägime kirikute investeeringutest, mille tootlused teevad silmad ette isegi kogenud fondihalduritele. Kindlasti ei saa ka üle ega ümber ülemaailmsest börsilangusest ega poolakate sisenemisest meie puidusektorisse. Stuudios on Äripäeva ajakirjanikud Pille Ivask, Eliisa Matsalu ja Birjo Must.

13.0014.00 "Tööstusuudised eetris". Seekord keskendume kutseharidusele. Fookuses on õpetajate puudus, erialade ebaühtlane gruppide täituvus ja palju muud. Saates lahkavad teemat haridus- ja teadusministeeriumi kutsehariduse osakonna juht Teet Tiko ja VMT Tehased ASi juht Rainer Kütt. Saadet juhib Tööstusuudised.ee juht Harro Puusild.

15.0016.00 "Lavajutud". Majanduskonverents Äriplaan saab 20aastaseks. Selle aja jooksul on konverentsil osalenud tuhandeid Eesti juhte, kes on käinud hankimas enda ettevõtmiste jaoks eluliselt vajalikku infot ning uudistanud, kuidas läheb erinevatel sektoritel. Kordame ettekannet eelmiselt Äriplaanilt, sõna saab tehnoloogiavaldkonna ettevõtja Ahti Heinla.

Hetkel kuum