• Jaga lugu:

  Disney aktsia kerkib tugevate majandustulemuste toel

  Disney tegelesed Miki-Hiir ja Minni-Hiir Disney puhkusekeskuses Shanghais Hiinas. Foto: AFP PHOTO / STR / Scanpix

  Walt Disney kompanii teatas neljapäeva õhtul tugevatest majandustulemustest ning uutest arengutest seoses oma uue tarbijatele suunatud voogedastusprogrammiga, nii et Disney aktsia on tänase üldise turu languse kõrval selge erand, kerkides ligi 2%.

  Disneyl aitasid lõppenud kvartali (Disney majandusaasta neljas kvartal) majandustulemusi ootusi ületada tugevad filmide vaatajanumbrid ning Disney teemaparkide hea külastatavus populaarsetel suvekuudel.
  Disney müügikäive kasvas neljandas kvartalis aastaga 12% võrra 14,3 miljardi dollarini, mis oli selgelt kõrgem, kui analüütikute keskmine ootus 13,73 miljardit dollarit, vahendab Reuters. Puhaskasum kasvas 33 protsendi võrra 2,3 miljardi dollarini ning kohandatud kasum aktsia kohta 1,48 dollarini, mis ületas 1,34 dollarilist analüütikute ootust.
  Disney avalikustas ka oma uue tarbijatele suunatud voogedastusprogrammi nime, milleks saab Disney+. 2019. aasta teises pooles avatavas kanalis saab olema üheks tõmbenumbriks uus „Star Wars“-i telesari. Täpsemalt räägitakse uue kanali programmist järgmise aasta aprillis.
  Lõppenud kvartalil näitas Disney suurim üksus, meediavõrkude üksus, 4% suurust tegevuskasumi kasvu 1,5 miljardi dollarini, tänu ABC telekanali suurematele teenustasudele kaabelfirmadelt. Samal ajal ESPN telekanal näitas tellijate vähenemist.
  Teemaparkide divisjon tõi Disneyle 829 miljoni dollari suuruse ärikasumi, mis tähendas aastaga 11% suurust kasvu, tänu parkide suuremale külastatavusele ning külastajate kulutuste kasvule.
  Disney filmistuudiote ärikasum rohkem kui kahekordistus 596 miljoni dollarini tänu sellistele kassafilmidele nagu „Sipelgamees ja Vapsik“ ning „Imelised 2“.
  Disney aktsia, mis käesoleval aastal oli enne tänast tõusnud ligi 8%, on täna 1,7% plussis, kaubeldes 118,02 dollari peal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.