Rait Kondor • 9. november 2018 kell 18:43

Disney aktsia kerkib tugevate majandustulemuste toel

Disney tegelesed Miki-Hiir ja Minni-Hiir Disney puhkusekeskuses Shanghais Hiinas.   Foto: AFP PHOTO / STR / Scanpix

Walt Disney kompanii teatas neljapäeva õhtul tugevatest majandustulemustest ning uutest arengutest seoses oma uue tarbijatele suunatud voogedastusprogrammiga, nii et Disney aktsia on tänase üldise turu languse kõrval selge erand, kerkides ligi 2%.

Disneyl aitasid lõppenud kvartali (Disney majandusaasta neljas kvartal) majandustulemusi ootusi ületada tugevad filmide vaatajanumbrid ning Disney teemaparkide hea külastatavus populaarsetel suvekuudel.

Disney müügikäive kasvas neljandas kvartalis aastaga 12% võrra 14,3 miljardi dollarini, mis oli selgelt kõrgem, kui analüütikute keskmine ootus 13,73 miljardit dollarit, vahendab Reuters. Puhaskasum kasvas 33 protsendi võrra 2,3 miljardi dollarini ning kohandatud kasum aktsia kohta 1,48 dollarini, mis ületas 1,34 dollarilist analüütikute ootust.

Disney avalikustas ka oma uue tarbijatele suunatud voogedastusprogrammi nime, milleks saab Disney+. 2019. aasta teises pooles avatavas kanalis saab olema üheks tõmbenumbriks uus „Star Wars“-i telesari. Täpsemalt räägitakse uue kanali programmist järgmise aasta aprillis.

Lõppenud kvartalil näitas Disney suurim üksus, meediavõrkude üksus, 4% suurust tegevuskasumi kasvu 1,5 miljardi dollarini, tänu ABC telekanali suurematele teenustasudele kaabelfirmadelt. Samal ajal ESPN telekanal näitas tellijate vähenemist.

Teemaparkide divisjon tõi Disneyle 829 miljoni dollari suuruse ärikasumi, mis tähendas aastaga 11% suurust kasvu, tänu parkide suuremale külastatavusele ning külastajate kulutuste kasvule.

Disney filmistuudiote ärikasum rohkem kui kahekordistus 596 miljoni dollarini tänu sellistele kassafilmidele nagu „Sipelgamees ja Vapsik“ ning „Imelised 2“.

Disney aktsia, mis käesoleval aastal oli enne tänast tõusnud ligi 8%, on täna 1,7% plussis, kaubeldes 118,02 dollari peal.

Hetkel kuum