Uudised
Ainult tellijale

USA tollikirves ripub Eesti töösturite pea kohal

ASi Mistra-Autex juht ja omanik Priit Tamm. „Tootmismaht on juba alates oktoobrist kuskil 10 protsenti all, aga see trend pole olnud jätkuv – 10 protsenti ta kukkus ja sinna ta jäi."  Foto: Liis Treimann

USA president Donald Trump lajatab tollimaksudega ning järgmisena võib hoobi saada Euroopa autotööstus. Autoosasid tootvad Eesti ettevõtjad tõdevad, et hoiavad juba hinge kinni ja arvestavad tumedama tulevikuga.

Eelmise aasta juunis ähvardas USA president Donald Trump Euroopa Liitu sellega, et kehtestab USAsse imporditavatele autodele ja autoosadele 20% suuruse tariifi. Kuu aega hiljem lepiti kokku, et mõlemad osapooled hakkavad tööle ühise kaubandusleppe nimel. See lubadus on aga seisma jäänud ning sisulist edasiminekut pole.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum