Viivika Rõuk • 22. veebruar kell 5:00
Uudised
Ainult tellijale

Eesti küünelakid ja kõrvarõngad vallutavad kümneid riike

Õhuloss OÜ omanik Tanel Veenre ütles, et kui ta tahab oma äri laiendada Hiina, on seda võimatu teha ilma Eestis elava valdkonda armastava hiinlaseta. "See on nõela otsimine heinakuhjast!" ütles ta.  Foto: Meeli Küttim

Toota võib ju kõike, aga seda maha müüa on märksa keerulisem, teavad Eestis küünelakke ja ehteid valmistavad ettevõtjad, kes on oma kasvuruumi leidnud ja jõudnud gasellide sekka.

Kiiresti kasvavate ettevõtete edetabelisse ehk Gaselli TOPi jõudnud Glamlac OÜ üks omanik Veronika Kookmaa müüb oma tooteid nüüd juba 36 riiki: peamiselt Euroopa Liidu piires, aga järgmisena on plaanis laieneda ka USA ja Kanada turule. Ehtekunstnikuna tuntud Tanel Veenre aga sai aru, kui suur piir äri kasvule on siinse turu väiksus ja on samuti kõvasti välisturu mahtu kasvatanud, näiteks avas ta eelmisel aastal päris oma veebipoe Aasias.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum