Viivika Rõuk • 2. mai kell 17:33
Uudised
Ainult tellijale

Elu pärast koroonakriisi: tere tulemast tühja tooli majandusse

Tühi vanalinn. Näiteks Hispaanias tohivad restoranid alates järgmisest nädalast pakkuda toitu ainult kaasa müümiseks. Ülejärgmisel nädalal tohivad nad teenindada kliente terrassil, kuid täituvus võib olla maksimaalselt 30 protsenti tavalisest tasemest.  Foto: Liis Treimann

Euroopa ja USA proovivad vaikselt eriolukorrast välja liikuda ja seatud piiranguid leevendada. See, mis ees ootab, on aga kaugel sellest, mida tundsime varem. Uut reaalsust on hakatud nimetama tühja tooli majanduseks.

Hispaania, mis rakendas maailma ühed rangemad koroonapiirangud, on asunud piiranguid leevendama. Näiteks tohivad väiksemad poed, mis ei müü toitu, uuesti uksed avada. Küll aga tohivad poed teenindada vaid neid kliente, kes on endale enne aja kirja pannud.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum