Ken Rohelaan • 26. jaanuar kell 11:12
Uudised
Ainult tellijale

Võluvits, mis viis Iisraeli nõutust rohkem vaktsiini

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu sai koroonavaktsiini teise doosi juba jaanuari alguses.  Foto: Reuters/Scanpix

Kui eelmise aasta lõpus konkureeris Iisrael veel mitu korda suurema rahvastikuga riikidega koroonavaktsiini nimel, siis nüüd näitab Iisrael kõige kiiremat vaktsineerimistempot tänu ühele kindlale lubadusele, kirjutab Financial Times.

Kuigi Pfizeril oli võimalus hakata koroonavaktsiini müüma ja tarnima sadada miljonite inimestega turgudele, otsustas ravimifirma eelistada ligikaudu 9 miljoni elanikuga Iisraeli. Põhjus peitub Pfizeri juhi Albert Bourla, Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu ja Iisraeli terviseministri Yuli Edelsteini kokkuleppes.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum