• OMX Baltic0,21%293,43
  • OMX Riga0,28%913,34
  • OMX Tallinn0,05%1 962,35
  • OMX Vilnius0,26%1 230,91
  • S&P 5000,48%6 631,96
  • DOW 300,27%46 142,42
  • Nasdaq 0,94%22 470,73
  • FTSE 1000,21%9 228,11
  • Nikkei 2251,15%45 303,43
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,15
  • EUR/RUB0,00%98,13
  • OMX Baltic0,21%293,43
  • OMX Riga0,28%913,34
  • OMX Tallinn0,05%1 962,35
  • OMX Vilnius0,26%1 230,91
  • S&P 5000,48%6 631,96
  • DOW 300,27%46 142,42
  • Nasdaq 0,94%22 470,73
  • FTSE 1000,21%9 228,11
  • Nikkei 2251,15%45 303,43
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,15
  • EUR/RUB0,00%98,13
  • 21.01.25, 15:30

Tartu kohvikupidajate argipäev: näpistab siit ja näpistab sealt

Viimased aastad Tartu toitlustusettevõtetes pole küll lihtsad olnud, kuid kohalikud kohvikupidajad ei ole kaugeltki valmis loobuma.
Roman Kljutšivski kirjeldab Spargli kohviku tegevust elustiilina, mis toob talle rõõmu. „Meie eesmärk on pakkuda keskkonda, kus kunst ja toit kohtuvad, et inspireerida iga külastajat," lisas ta.
  • Roman Kljutšivski kirjeldab Spargli kohviku tegevust elustiilina, mis toob talle rõõmu. „Meie eesmärk on pakkuda keskkonda, kus kunst ja toit kohtuvad, et inspireerida iga külastajat," lisas ta.
  • Foto: Jassu Hertsmann
Kohvikupidajate sõnul peitub nende püsivuse saladus kires oma töö vastu ja pühendumuses pakkuda midagi enamat kui pelgalt toiduelamus. „See ei ole lihtsalt äri, see on minu elu,“ tunnistas Urve kohviku omanik Urve Kaur.
Ja selles elus on väljakutseid.
Klient ei saa tulla

Seotud lood

Uudised
  • 03.01.25, 09:35
Saudi printsi toitnud kokk avas Tartus restorani. “Meid peeti hulluks”
Aastaid välismaal töötanud ning nii oligarhidele kui ka Saudi Araabia kroonprintsile süüa teinud Mati Lüdimois tuli tagasi kodumaale, et avada raske majandusseisu kiuste Tartus hiljuti pankrotistunud söögikoha asemel uus restoran.
Uudised
  • 19.01.25, 06:00
“See pole esimene kord ellu jääda.” Restoranipidajad küpsetavad miinusest plussi
“Ka sel aastal surume hambad risti ja plaanime edasi minna. Tuleb endal kusagil rohkem töötada, rohkem vahetusi teha, kasutada võimalikult vähe tööjõudu,“ kirjeldab eesootavat aastat restoranide Moon ja Kolm Sibulat omanik Roman Zaštšerinski ning valmistub võitluseks ellujäämise nimel.
Uudised
  • 27.12.24, 16:28
Tuntud Tartu restoran kõrbes põhja. “Hästi läks mõnel üksikul kuul”
Tartus Aparaaditehase kompleksis Trikster Tihase kohvik-restorani pidanud ettevõte läks jõulude eel pankrotti. Restorani juhi ja omaniku Mai-Riin Härmaste sõnul ei lasknudki kriisid söögikohta nelja aasta jooksul käima tõmmata.
  • ST
Sisuturundus
  • 18.09.25, 13:37
Kuidas kinkida nii, et klient mäletab sind ka kaheksa kuu pärast?
Ärikingituste ekspert Anti Saluneem näeb ärikingituses enamat kui nipsasjakest – see on päris tööriist suhete hoidmisel. “Kui sa kingid kalamehele personaalse landi tema nimega, töötab see paremini kui ükskõik milline üldine joogipudel,” toob ta näite.

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele