Rivo Sarapik • 28. september 2012 kell 11:02

Parts ei välista lisaraha andmist

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ei välista lisaraha andmist Estonian Airile. "Kõik sõltub ettevõttest. Tahame näha usutavat plaani ja näha tulemusi."

"Kui tuleb (nõukogu raha küsima - toim.), siis vaatame, millega ta tuleb. Kui võtsime firma üle, oli samuti kapitalipaigutus. Tahtsime siis firmalt reaalset tegevusplaani ja teatud lubadusi. Nende vastu andis aktsionär kapitali. Kui midagi ei lähe plaani järgi, peame saama pildi, miks ei lähe, mis on uus plaan," rääkis minister Kuku raadio saates Nädala Tegija.

"Olen esimese poolaasta tulemuste põhjal öelnud – kõik sõltub ettevõttest. Tahame näha usutavat plaani ja näha tulemusi. Kui kapitalimahutus on mõistlik, võime kaaluda. Me ei taha väga suurt kahjumit näha."

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et Estonian Air vajab 60 mln eurot lisaraha pankroti vältimiseks.

"Kas omanik ehk riik paneb raha juurde? Minu vastus on, et ei pane, sest keegi pole küsinud," kommenteeris minister. "Kui nõukogu sellise ettepanekuga välja tuleb, siis võib arutada."

 Saatejuhi küsimusele, kas lennufirma juhti Tero Taskilat võib Estonian Airi juhina usaldada, vastas minister, et seda tuleb küsida nõukogult. "Juhtkonna valik on nõukogu vastutus. Mina ei ruttaks ütlema, et see otsus oleks vale," rääkis minister.

 

Hetkel kuum