Harry Tuul • 4. august 2014 kell 5:33

Sanktsioonid tegid  lennufirmale lõpu

Venemaa odavlennufirma Dobrolet teatas, et lõpetab 4. augustist sanktsioonide tõttu kõik lennud.

Eelmisel nädalal kehtestatud sanktsioonide järel annulleeriti Aerofloti tütarettevõte liisingulepingud Boeinguga. Samuti keeldusid mitmed ettevõtted pakkuma Dobroletile tehnilist tuge ja kindlustustust ning lennunavigatsiooni teenust.

Reisijad saavad kas raha tagasi või Simferopolisse ja Volgogradi lennutab Aerofloti tütarettevõtte Orenburg Airlines, vahendas newsru.com.

Ettevõte loodi alles 19. mail ning see alustas esimesena lende Krimmi. Ettevõtmist patroneeris peaminister Dmitri Medvedev, kes alguses hurjutas lennufirmat kõrgete hindade pärast, kuid hiljem tegi kaasa ka esimese reisi Krimmi. Ettevõtte piletid hinnaga 979,5 rubla ehk 20,5 eurot osutusid esimesel nädalal niivõrd populaarseks, et firma koduleht varises kokku.

Krimmi tugev toetamine saigi ettevõttele saatuslikuks ning eelmisel nädalal paigutati Dobrolet Euroopa Liidu musta nimekirja.

Hetkel kuum