Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pankrotilaine Vene turismisektoris

  Olukord Venemaa turismisektoris on tänavu sedavõrd kehv, et peaminister Dmitri Medvedev pidas vajalikuks isiklikult sekkuda ning nõuda turismifirmade üle rangemat järelevalvet ning riigi valmisolekut abistada firmade pankrotistumisest hätta jäänud Vene turiste, kirjutab Wall Street Journal.

  Sel teisipäeval tuli Vene ametnikel tegelda 15 000 Vene turisti probleemidega, kes jäid oma reisikorraldaja pankroti järel välismaal hätta.
  "Igal aastal on mõni firma turult lahkunud, nii nagu igas teises ärivaldkonnas. Tänavu on aga olukorra raskemaks teinud dollari ja euro vahetuskursi muutus. reisid on läinud kallimaks," ütles lehele Venemaa föderaalse turismiagentuuri pressiesindaja Irina Šegolkova. "Plaanid on päevas välismaalt 1500-2000 inimese evakueerimiseks."
  Reisikorraldajad on nõudlust üle hinnanud.
  Lisaks rubla odavnemisele on nõudlust vähendanud mitteametlikud piirangud politsei- ja julgeolekutöötajate välisreisidele, kel soovitatakse selle asemel puhata Krimmis või Sotšis. Samuti lisavad lääneriikide sanktsioonid inimestes ebakindlust - nii jäetakse välisreis ära.
  Läinud kuul läks pankrotti Venemaa üks suuremaid turismifirmasid, Neva, jättes välismaale hätta 6000 turisti. Läinud nädalavahetusel lõpetas tegevuse teine suur firma Labirint. Teisipäeval teatas samast saatusest IntAir, mis on tegutsenud juba 22 aastat.
  "Selle sundotsuse põhjuste seas on kiire nõudluse ja ostujõu langus välisvaluutade kiirest kallinemisest ning negatiivne poliitiline olukord," teatas IntAir.
  Viimastel aastatel on Venemaa turismisektor olnud kiire kasvuga majandussektor. Läinud aastal külastas turistina välisriiki 18 miljonit venemaalast võrreldes 5,6 miljoniga 2003. aastal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA Esindajatekoda annab heakskiidu 430 miljardi dollari suurusele kulutuste plaanile
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.